Rabarbrapai med mandler og hvit sjokolade

Luqaz Ottossons lekre avslutning på middagen, servert i porsjonsglass.

Foto: Fra TV-serien Mat i Norden / YLE

Rabarbrapai med mandler og hvit sjokolade

Rabarbra med en smuldredeig av smør, sukker, havregryn og mandler. I TV-serien Mat i Norden serveres paien i porsjonsskåler, men du kan også lage den i en ildfast form.

Slik gjør du

La smøret bli mykt i romtemperatur. Sett stekeovnen på 160 °C.

Skrell rabarbraen og skjær den i grove skiver. Strø over to spiseskjeer sukker.

Legg sjokoladen i en ildfast form og stek den på 160 °C i ca. 15 minutter til den blir brunaktig. Rør i sjokoladen med en skje når du har tatt den ut av ovnen, så den blir smuldrete.

Sett opp varmen i ovnen til 225 °C. Bland sammen det myke smøret, havregrynene og hakkede mandler til en smuldredeig.

Legg rabarbrabiter i en eller flere former- Dryss smuldredeig over og stek i ovnen i 10 minutter.

Serveres med kjølig vaniljesaus, brent, hvit sjokolade og små kvister sitrontimian.

Kilde: Luqaz Ottosson i TV-serien Mat i Norden/YLE