Stekt grøt høres kanskje rart ut. Men italienerne har noe som ligner, stekt polenta. Kjartan Skjelde serverer den med lammepølse og løkkompott.
Kokken Kjartan Skjelde steker utbeinet lammelår i ett flatt stykke. Kanskje litt uvanlig, men en god måte å få kjøttet jevnt stekt på. Fettsiden får en god sprø skorpe.
Den nordiske varianten av risotto lager Kjartan Skjelde med bygg. Derfor kaller han den byggotto og serverer den med pære, valnøtter, ost og hodekål.
Kremede rotgrønnsaker servert med pepperrot og syltet kålrot. Kålroten får tilført frisk smak når den kokes i syltelake.
Gode norske epler brukes i fullkorn eplepizza med syrlig sukker og setersmør.
Elgkjøttet serveres rått inni. Det skal bare brunes så det får en god, stekt karamellsmak ytterst. Serveres med remulade, rødbetskudd og rognebærgele. Jordskokkchips drysses over.