Slik gjør du
Nøttebotn
Køyr nøttene i foodprocessor, ha i melis og bland saman. Pisk eggekvitene lett stive, vend inn nøtter og melis. Ha i rund kakeform (24 cm) med bakepapir i botnen og steik i omn på 160 grader ca. 20–25 min til den er gyllenbrun. Avkjøl. Skjær laus botnen frå forma før du har på moussen.
Sjokolademousse
Legg gelatin til bløyt i kaldt vatn. Varm eggeplomme, sukker og fløyte i vassbad til ca. 60 grader (så varmt at gelatinen smelter). Det viktig å røre i slik at eggeplommene ikkje koagulerer.
Smelt sjokoladen i vassbad, og lettpisk fløyten (5 dl). Klem ut alt vatn av gelatinen, ha i varm eggeplomme blanding. Viss det ikkje løyser seg opp, er det for kaldt.
Ha i den smelta sjokoladen i eggeplommeblandinga og bland saman til ein homogen røre. Ha i litt av den lettpiska kremen først, så resten, rør/vend forsiktig inn.
Hell i forma med nøttebotnen og sett kjølig, eventuelt på frys.
Tips
Denne egnar seg godt til frysing, då det er lettare å få den ut av forma, og kan lagast god tid i førevegen. Nøttekaka tinar kjapt og smakar svært godt.