Kylling i eplebuljong med selleri og druer

Lise Finckenhagen liker å sette sammen smaker, det søte mot det sure og salte. I kyllinggryten er det eplejuice i buljongen, litt bacon og søte druer ved siden av.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Kylling i eplebuljong med selleri og druer

En hel kylling stekes og kokes i lang tid i eplejuice og kyllingkraft sammen med løk, bacon, stangselleri og timian. Druene tilsettes til slutt. Lise Finckenhagen gir deg oppskriften i Nitimen.

Slik gjør du

Skyll kyllingen godt innvendig og utvendig, og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Krydre godt med salt og pepper.

Rens løken, den skal være hel, og skjær baconet i små biter. Skyll og rens stangsellerien og del den opp i grove biter.

Brun kyllingen godt på alle sider i en jerngryte eller over middels varme. Ta kyllingen ut av gryten og stek baconet til det begynner å bli sprøtt i den samme gryten. Tilsett hvitløk og sjalottløk og stek videre i noen minutter. Ha i selleri og timian og fres et minutt til før du legger kyllingen med brystet ned i grønnsakene. Hell over eplejuice og kraft og gi det hele et oppkok.

Stek/kok kyllingen videre i ovn ved 160 °C i 1 time. Snu kyllingen forsiktig og stek videre i 20 minutter med brystet opp.

Del druene i to. Tilsett druene mot slutten av steketiden.

Ønsker du litt mer farge på kyllingen kan du skru opp temperaturen ev. bruke grillen de siste minuttene.

Ta kyllingen opp av buljongen og skjær den i serveringsstykker eller server den hel på fat. Smak til buljongen og grønnsakene med salt og pepper om nødvendig.

Kokt ris, kokte byggryn, kokte eller stekte poteter passer bra til.

Tips

Eplesider kan erstattes med en tørr hvitvin.
Et par gulrøtter skåret i litt tykke staver kan også brukes, enten i tillegg til grønnsakene eller istedenfor selleri.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen