Kanadisk hummer med hjemmelaget majones

Kanadisk hummer med hjemmelaget majones, brød og sitron.

Foto: Eivind Stuevold / NRK

Hummer med majones

Hummer er festmat i seg selv. Med litt hjemmelaga majones, godt brød og salat blir det et herremåltid.

Slik gjør du

Kok opp en stor kjele vann og tilsett pepper, laurbærblad, løk, persille og 3 ss salt pr. liter vann. Kok dette opp, og legg den levende hummeren i vannet. Kok i 8-9 minutter. Avkjøl hummeren i isvann.

Del hummeren i to på langs. Knus klørne så det blir enklere å spise.

Knekk to hele egg i bunnen av et norgesglass eller lignende, tilsett sennep, eddik og salt.
Fyll så forsiktig på med oljen. Ta forsiktig stavmikseren i bunnen på glasset og kjør på!
Etter ca. 20 sekunder er majonesen ferdig.

Server med godt brød og salatblader!

Kilde: Lars Erik Vesterdal i Brønsj