Slik gjør du
Finhakk rødløk, stangselleri, fennikel (ta bort det ytterste laget og ta vare på bladene), hvitløk og chili. Grovhakk tomatene.
Varm en god slump olje i en stor, vid panne (med lokk). Stek forsiktig løk, selleri, fennikel, hvitløk, halvparten av den finhakkede chilien sammen med en klype salt og tørkede chiliflak til de er myke, ca. 8 minutter. Rør inn tomatene og litt vann og fortsett å koke i 5 minutter. Sett opp varmen og ha i vinen. Skru ned varmen, og la det småkoke i 3 minutter til væsken er litt redusert.
Krydre fiskefiletene og ha dem i pannen, pass på at de blir dekket med væske. Kok forsiktig i 3 minutter. Tilsett blåskjell og sandskjell.
Rør om forsiktig. Sett på lokket og la det dampe i 2 minutter, til blåskjellene og sandskjellene har åpnet seg. (Kast de skjellene som ikke åpner seg.)
Ha resten av chilien i en liten skål og hell over godt med olje. Fordel fiskegryten i dype tallerkener, dryss over persille og fennikelblader, og ha noen dråper av chilioljen på toppen.
Serveres med ristet brød med litt olje på.