Laster innhold, vennligst vent..
Fiskegryte med chili

Blåskjell og andre muslinger og hvit fisk får mye god smak av chili.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4

Fiskegryte med chili

Denne fiskegryten er enkel og perfekt til enhver anledning. Til en rask middag, til fest eller til og med til jul hvis du ikke bare må ha det tradisjonelle. Spander hummer eller reker for å gjøre den til en festgryte eller bruk rimeligere fisk og skjell til en billig versjon. Chilien løfter retten og gjør den spennende.

– Jeg elsker varmen du får i kroppen når du spiser tørket chili og fersk chiliolje, sier kokken Stevie Parle.

Slik gjør du

Finhakk rødløk, stangselleri, fennikel (ta bort det ytterste laget og ta vare på bladene), hvitløk og chili. Grovhakk tomatene.

Varm en god slump olje i en stor, vid panne (med lokk). Stek forsiktig løk, selleri, fennikel, hvitløk, halvparten av den finhakkede chilien sammen med en klype salt og tørkede chiliflak til de er myke, ca. 8 minutter. Rør inn tomatene og litt vann og fortsett å koke i 5 minutter. Sett opp varmen og ha i vinen. Skru ned varmen, og la det småkoke i 3 minutter til væsken er litt redusert.

Krydre fiskefiletene og ha dem i pannen, pass på at de blir dekket med væske. Kok forsiktig i 3 minutter. Tilsett blåskjell og sandskjell.

Rør om forsiktig. Sett på lokket og la det dampe i 2 minutter, til blåskjellene og sandskjellene har åpnet seg. (Kast de skjellene som ikke åpner seg.)

Ha resten av chilien i en liten skål og hell over godt med olje. Fordel fiskegryten i dype tallerkener, dryss over persille og fennikelblader, og ha noen dråper av chilioljen på toppen.

Serveres med ristet brød med litt olje på.

Kilde: Stevie Parle i TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip)/Channel 4