Slik gjør du
Fyll
Skrell eplene og skjær dem i små terninger. Legg eplene i en gryte med smør, vann og sugger og la det koke i 8-10 minutter, til eplene er blitt litt myke, men fortsatt holder formen.
Ta eplene av varmen, tilsett kanel og rosiner som har ligget i bløt i appelsinjuice, resten av appelsinjuicen, finrevet appelsinskall og brødsmulene. Rør sammen og la brødsmulene binde alt sammen. Sett til avkjøling.
Sett ovnen på 180 °C/gass 4.
Eplestrudel
Pensle et stekebrett med litt av det smeltede smøret. Legg på et ark av filodeig. Pensle filodeigen. Legg på et nytt ark, pensle smør. Gjør dette med alle fire arkene, og legg dem over hverandre.
Legg på en god skje eplefyll midt på filodeigen og rull den sammen, først nederst, så på sidene og til slutt på toppen. Lag den som en pakke med åpningen ned. (Hvis du vil kan du bruke litt filodeig til å lage litt ekstra pynt på pakken)
Pensle over med smør og stek i ovnen i 15-20 minutter til deigen er sprø og gyllen. Sjekk etter ti minutter, hvis pakken blir for fort brun settes varmen ned.
Dryss over melis og server eplestrudel med pisket krem.
Tips
Den klassiske strudelen er laget med epler, men kan også lages med annet slags fyll, som kirsebær, aprikoser eller fersken.