Slik gjør du
Bland sammen halvparten av ricottaen med halvparten av sukkeret i en middels stor bolle. Rør sammen til den blir kremet. Skjær sukaten i små terninger. Skjær sjokoladen i flak. Bland inn halvparten av sukaten, halvparten av mandelflakene og halvparten av sjokoladeflakene i ricottaen. Rør godt om og sett til side.
I en annen middels stor bolle blandes resten av ricottaen med resten av sukkeret og kakaopulveret. Bland inn resten av sukaten, mandelflak og sjokolade og sett til side.
Kle innsiden av en bolle eller en form, 15 cm i diameter, med plastfolie. La det være en god del plastfolie som henger ut over kantene også.
Skjær panettonen i skiver. To runde og resten avlange. Kle innsiden av formen med de avlange skivene. Bruk en pensel og stryk Vin Santo på panettoneskivene. Bruk ca. 3/4 av vinen.
Ha i fyllet med ricotta og sjokolade. Det skal fylle omtrent halve formen. Ta en av de runde skivene panettone og legg over. Ha på litt Vin Santo. Fyll videre med den hvite ricotta-blandingen og legg over den andre runde panettoneskiven. Hell på resten av Vin Santo.
Legg over plastfolien som hang ut over sidene. Legg på noe tungt (en tallerken med en pose sukker, for eksempel) og sett den kjøleskapet i minst seks timer.
Ta desserten ut av kjøleskapet, fjern vekten og plastfolien på toppen. Snu formen opp ned på et serveringsfat. Ta forsiktig av formen og plastfolien.
Dryss over kakaopulver og server.