Laster innhold, vennligst vent..
Søt og sur brødsalat

Søt og sur brødsalat kan serveres varm eller kald. Hvis du øker mengdene kan dette bli en deilig lunsjrett.

Foto: Fra TV-serien To grådige italienere (Two Greedy Italians)

Søt og sur brødsalat

Denne oppskriften på brødsalat er en vri på den tradisjonelle panzanella, klassisk fattigmannskost som vanligvis lages med tomater og brød. I denne oppskriften har jeg brukt flere grønnsaker og tilberedt dem med sukker og eddik for å gi dem ekstra smak. Hvis du får tak i fresella, et litt hardt brød fra Puglia-regionen, foreslår jeg at du bruker det. Hvis ikke kan godt landbrød, som er stekt lenge, gjøre nytten.

Slik gjør du

Skjær gulrot, stangselleri, paprika, aubergine og squash i tynne strimler, julienne. Skjær sjalottløken i tynne skiver. Finhakk hvitløken.

Blansjer gulrot og stangselleri i kokende salt vann i 5 minutter. La dem renne godt av seg og sett dem til side.

Varm olivenolje i en stor stekepanne. Tilsett ansjos og stek under omrøring til den er nesten oppløst i oljen. Tilsett sjalottløk og hvitløk og la dem steke på middels høy varme. Rør om.

Tilsett paprika, aubergine og squash og stek under omrøring i et par minutter. Ha i timianblader, sukker og eddik og smak til med salt og pepper.

Ha gulroten og stangsellerien i pannen. Ha på lokk og la det koke i 5 minutter.

Ta av lokket og kok i 5 minutter til, til alle grønnsakene er møre. Ta pannen av varmen. Riv brødet i passe munnfuller og legg dem på et serveringsfat. Ha på grønnsakene, dryss over basilikumblader og litt olje. Serveres med en gang.

Kilde: Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo i TV-serien «To grådige italienere» (Two Greedy Italians)