Påskelam med erter

Når ertene er kommet i gryten legges det folie over og alt skal koke en time til.

Foto: Fra TV-serien To grådige italienere (Two Greedy Italians)

Påskelam med erter

Det er tradisjon å spise lam med erter i påsken i Italia. Denne retten er ikke uvanlig til lunsj første påskedag, når hele familien er samlet for å feire en av de viktigste høytidene i året. Hemmeligheten er å la lammekjøttet koke på lav varme. På den måten blir lammet og resten av ingrediensene gjennomkokt og kraften gir en herlig saus.

Slik gjør du

Skjær lammekjøttet i store terninger og krydre det med pepper og salt. Sett det til side.

Grovhakk løken, gulroten og stangsellerien. Knus hvitløkfeddene. Skjær chilien i skiver.

Varm opp oljen i en stor panne og fres løk, gulrot og stangselleri til de er blitt myke. Tilsett hvitløk, ansjos, timian og chili og fortsett å koke mens du rører til ansjosen nesten er oppløst i oljen.

Tilsett lammeterningene og stek dem på alle kanter. Rør inn vinen og la den koke inn til omtrent halvparten. Tilsett edikken. Skru ned varmen, ha lokk eller folie over pannen og la det småkoke i 20 minutter.

Skjær potetene i båter. Del tomatene i to.

Tilsett erter, potetbåter og tomater. Dekk til på ny og fortsett å koke i omtrent en time, til sausen er kokt inn til det halve.

Ta pannen av varmen og server påskelammet med godt ristet brød.

Kilde: Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo i TV-serien «To grådige italienere» (Two Greedy Italians)