Sara Begner, Ann Söderlund og ceviche av fisk og avokado

Den svenske kokken Sara Begner (t.v.) sammen med Ann Söderlund. De serverer ceviche i glass.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Ceviche av fisk, avokado, agurk og chili

Den peruanske spesialiteten ceviche finnes i mange former. I denne oppskriften er hvit fisk smakssatt med chili, lime, løk og koriander.

Slik gjør du

Skjær fisken i små terninger, cirka én centimeter store. Legg i en bolle sammen med limesafta. Finhakk chili. Smak hvor sterk den er, og ha i så mye du tør. Bland alt, og la bollen stå i kjøleskapet i minst fire timer.

Skjær avokado i små biter. Skrell agurken, og kutt også den i små biter. Hakk de friske urtene, og bland alt sammen med fisk, limesaft og chili.

Fordel ceviche i glass, og la dem stå kaldt inntil de skal serveres.

Tips

Ceviche er en spesialitet fra Peru. Denne oppskriften har frisk chili. Det kan være vanskelig å vite hvor sterk den er, men en hovedregel er: jo større og rødere, jo svakere. Skjær bort det hvite langs veggene inni chilien, og kast frøene.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT