Bøklingtapas

Nordisk tapas med røykt sild, rogn og løk.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Ellas nordiske sherrytapas

Det kan være vanskelig å finne drikke som passer til det nordiske kjøkkenet. Vi bruker umamirike råvarer som sild, røykt fisk og rogn som ofte serveres med rå løk. Sommelier Ella Grüssner Cromwell-Morgan lager tapas der røykt fisk møter tørr spansk sherry i en perfekt smaksallianse.

Slik gjør du

Finhakk dill, gressløk og rødløk og bland med crème fraîche.

Rør inn rognen.

Smak til med presset sitronsaft og salt.

Legg en skje med rognrøren på en liten kavring og legg noen biter bøkling over røren.

Topp med litt rogn og strimlet appelsinskall.

Nyt sammen med et glass sherry.

Tips

Bøkling er saltet og varmrøykt småsild.

Kilde: Ella Grüssner Cromwell-Morgan i TV-programmet «Hygge i Strömsö»