Slik gjør du
Hummus
Kjør kikertene glatte i en stavmikser, eller foodprosessor, sammen med tahini, olje og hvitløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Konsistensen skal være glatt og fløyelsaktig, men ikke rennende.
Krydret kjøttdeig
Fres kjøttdeig og løk i en varm panne. Ha i krydderblandingen. Hakk paprika i terninger, finkutt chili og ha dette i ved slutten av stekingen, så grønnsakene blir møre. Smak til med salt og kanskje litt ekstra sort pepper.
Anretning
Legg hummus utover en tallerken, med en fordypning i midten. Legg over kjøttblandingen. Topp med finhakket bladpersille, mynte, granatepler, tomat og pinjekjerner, et lite sitronskvis og litt olivenolje.
Serveres gjerne med nystekte pitabrød.
Tips
Libanesisk krydderblanding får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og butikker med mat fra Midt-Østen og Asia. Skulle du ikke få tak i det kan du lage den selv, ved å ta like deler av følgende krydder: Sort pepper, allehånde, kanel, ingefær, grønn kardemomme, muskat og nellik.