Hummus med krydret oksekjøtt

Hummus med kjøttdeig utgjør en enkel og smakfull rett, som er et fullverdig måltid i seg selv. Den kan også inngå som en del av et større bord med småretter.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Hummus med krydret kjøttdeig

Flørt med smaker og teksturer fra Midtøsten. Med varme krydder, kjøttdeig og fløyelsmyk hummus kan dette fort bli en sikker vinner.

Slik gjør du

Hummus

Kjør kikertene glatte i en stavmikser, eller foodprosessor, sammen med tahini, olje og hvitløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Konsistensen skal være glatt og fløyelsaktig, men ikke rennende.

Krydret kjøttdeig

Fres kjøttdeig og løk i en varm panne. Ha i krydderblandingen. Hakk paprika i terninger, finkutt chili og ha dette i ved slutten av stekingen, så grønnsakene blir møre. Smak til med salt og kanskje litt ekstra sort pepper.

Anretning

Legg hummus utover en tallerken, med en fordypning i midten. Legg over kjøttblandingen. Topp med finhakket bladpersille, mynte, granatepler, tomat og pinjekjerner, et lite sitronskvis og litt olivenolje.

Serveres gjerne med nystekte pitabrød.

Tips

Libanesisk krydderblanding får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og butikker med mat fra Midt-Østen og Asia. Skulle du ikke få tak i det kan du lage den selv, ved å ta like deler av følgende krydder: Sort pepper, allehånde, kanel, ingefær, grønn kardemomme, muskat og nellik.

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1