Buffeen med grillspyd i glass og skjell med salsa.
Foto: SVTI Saras kjøkken inviteres det til selskap med småretter. Sara Begner viser Ann Söderlund hvordan hun kan lage sunne og gode retter som også passer til fest. Fire av rettene lages helt ferdige på forhånd. Da er det lett å være vertinne. Det er bare desserten som ikke er helt klar. Men den tar det kun kort tid å gjøre ferdig.
Vårrullene
Vietnamesiske vårruller med reker.
Foto: Peter Tullberg / SVTDisse vietnamesiske vårrullene skal ikke friteres. Grønnsaker, nøtter og reker pakkes i rispapir. De kan oppbevares i kjøleskap og skjæres over rett før servering.
- Oppskrift:
Fisken
Fisk som er «kokt» i sitrussaft, cevicbe, serveres med terninger av avokado, sjalottløk og agurk.
- Oppskrift:
Skjellene
Skjell med sellerisalsa.
Foto: Peter Tullberg / SVTSvenske Sara Begner bruker grønnskjell. Du kan godt bruke oskjell eller blåskjell. Kokte skjell fylles med en salsa av selleri, tomater, løk og persille.
- Oppskrift:
Biffen
Tynne strimler av oksekjøtt tres på spyd og marineres og stekes eller grilles. Serveres med et lite glass salat av papaya, vårløk og bønnespirer.
- Oppskrift:
Ananasen
Ananas med ingefærhonning, nøtter og vaniljeyoghurt.
Foto: SVTDesserten gjør du ferdig mens gjestene venter. Vaniljefrø blandes i yoghurten. Nøttene ristes, og tynne skiver ananas wokkes med honning og ingefær.
- Oppskrift: