And i pannekake

Litt utenom oppskriften: Siden det er høst så måtte bare kantarellene bli med i kremmerhusene med and, hoisinsaus og pannekaker.

Foto: Elin Aandal-Herseth / NRK

And i pannekake

Lars Erik Vesterdal har bodd og arbeidet i Kina. Nå deler han en oppskrift med and. Ikke Peking and, for det er for omstendelig. Men en hjemmeversjon av and. Den serveres med hoisinsaus og små pannekaker i kremmerhus.

Slik gjør du

Gni inn anden godt med salt og pepper. Stek den i ovnen på 180 grader i en til to timer, avhengig av størrelsen. Når den er ferdig må den avkjøles litt. Ta alt kjøttet fra skroget. Ha det i en kjele eller panne. Kutt og riv opp kjøttet, og bland det med hoisinsausen og litt vann.

Lag små kremmerhus av matpapir. Stek små pannekaker og legg de i kremmerhusene. Fyll kjøttet i dette, sammen med finkuttet vårløk og agurkstrimler.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK P1