Blåskjell og ramsløk

Plukk gjerne skjellmaten ut av halvparten av blåskjellene før du fordeler dem i tallerkener. Bruk noen ramsløkblader til pynt.

Foto: Lise Finckenhagen

Blåskjell og ramsløk

Ramsløk er et velluktende vårtegn mange steder i landet. Du finner den i løvskog på skyggefulle og litt fuktige steder. Lise Finckenhagen bruker ramsløkblader sammen med blåskjell.

Slik gjør du

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du kakker på dem.

Finhakk og fres løk og hvitløk i olivenolje i en stor kjele. Tilsett blåskjell og hvitvin (ev eplesider eller vann). Legg på lokk og damp til skjellene åpner seg. Rist litt på kasserollen underveis.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg.

Sil kraften over i en ny kasserolle.

Tilsett fløte i kraften og kok opp. Visp inn smør og grovhakket ramsløk, kjør suppen med en stavmikser til det skummer godt. Smak til med salt og pepper.

Fordel blåskjellene i dype tallerkener. Slå kraften/suppen over og server.

Tips

Smak den ferdige «suppen» til med en klype kajennepepper. Det setter en ekstra spiss på det hele.

Ramsløk smaker som en mellomting av hvitløk og gressløk. Du kan sløyfe hvitløken i oppskriften hvis du synes det blir litt vel mye hvitløkaromaer.

Se også: Oppskriftene fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen