Enkel sjokoladekake med chili, salt og tequila

Sjokoladekake med chili, salt og tequila servert med granateplekjerner.

Foto: Fra TV-serien Spice Trip / Channel 4

Enkel sjokoladekake med chili, salt og tequila

Denne kaken er utrolig enkel å lage. Bland alt sammen i en bolle og stek. Det er kortversjonen av oppskriften. Du får en sjokoladekake med voksen smak.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 °C.

Smør en springform, 23 cm i diameter, og ha bakepapir rundt kanten.

Smelt sjokolade og smør i en glass- eller metallbolle over vannbad. Bollen må ikke være nedi vannet, det kan få røren til å skille seg. Ha i chiliflakene. Ta bollen av varmen. Rør rundt og la den stå et par minutter å kjøle seg ned litt.

Rør inn eggene, ett om gangen. Ha i sukker, mandelmel, mel, en klype salt og tequila.

Hell røren i kakeformen og dryss over salt. Stek i 20-25 minutter. Sjekk at den er stekt med en bakepinne.

Sett kaken til avkjøling. Ved servering helles noen dråper tequila over hvert kakestykke.

Tips

Flere oppskrifter: Ei verd av krydder

Kilde: Stevie Parle i TV-serien Spice Trip/Channel 4