Rosekake med pistasj

Tynne lag med filodeig, nøtter, cumminfrø, honning og rosevann er det som utgjør bunnen av kaka. Etter de tre delene er stekt fylles den med krem. Pynt med nøtter og roseblader.

Foto: Fra tv-serien Ei verd av krydder

Rosekake med pistasj

Rosevann og cummin er med på å sette en annerledes smak på denne kaka.

Slik gjør du

Sett ovnen på 160 grader. Kle stekebrett med bakepapir.

Del filodeigen i tre hauger, og ha litt smør mellom hver plate. Blant nøtter og cumminfrø, honning og fire spiseskjeer rosevann. Hell blandingen over tre stablene med filodeig.

Stek deigen i ovnen til den er gyllen. Det tar cirka 20 minutter.

Pisk krem og ha i resten av rosevannet. Ha krem på to av filodeigstablene. De må være avkjølt. Legg den siste stabelen på toppen. Pynt med litt krem, nøtter og roseblader.

Tips

Se også: Ei verd av krydder

NETT-TV: Se «Ei verd av krydder»

Kilde: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip)/Channel 4