Frokostpannekaker med ricotta og kanel Perfekte små pannekaker til frokost. Du blir skikkelig populær hvis du steker disse til søndagens brønsj.
Oksemørbrad med grilla grønnsaker og yoghurt Oksekjøttet får følge av grilla grønnsaker, yoghurt og – selvfølgelig – spisskummen i «Ei verd av krydder».
Brennende kylling med svart pepper Mye sterk smak av svart pepper til det milde kyllingkjøttet gir en spennende rett. Oppskrift fra TV-serien Ei verd av krydder.
Fiskegryte med chili Denne fiskegryten er enkel og perfekt til enhver anledning. Til en rask middag, til fest eller til og med til jul hvis du ikke bare må ha det tradisjonelle. Spander hummer eller reker for å gjøre den til en festgryte eller bruk rimeligere fisk og skjell til en billig versjon. Chilien løfter retten og gjør den spennende. – Jeg elsker varmen du får i kroppen når du spiser tørket chili og fersk chiliolje, sier kokken Stevie Parle.
Enkel sjokoladekake med chili, salt og tequila Denne kaken er utrolig enkel å lage. Bland alt sammen i en bolle og stek. Det er kortversjonen av oppskriften. Du får en sjokoladekake med voksen smak.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.
Lunsjfocaccia med burrataost og spekeskinke Burrataost er en fantastisk, fyldig og kremet ost fra Italia. Det kan være vanskelig å få tak i burrata i Norge, men du kan erstatte den med mozzarella i denne oppskriften.
Super eplesesong – Ni eplekjekke Ja, vi feirer eplenes festdag. Eplet er den nest mest populære frukten i Norge, etter banan. Nå er det proppfullt av deilige norske epler i butikker og i frukthager. Lag deg noe eplegodt. Av Ingvill Bjorland
Uvanlege – vedunderlege kaker Mange vil heve augebryna om kaka er laga med kålrot, raudbetar, potet, tomat eller søtpotet. Men desse kakene overraskar verkeleg. Dei smaker kjempegodt og er ekstra saftige. Av Ingvill Bjorland
Nøttekake med sjokolade og kaffekrem Stemningen sto i taket da Lise Finckenhagen kom med denne kaken. Nøttebunnen synker sammen i midten når den kommer ut av ovnen. Men det gjør ingenting. Da bare fyller du den med masse god krem. Først en seig sjokoladekrem og så krem smakt til med kaffe.