Frokostpannekaker med ricotta og kanel

Små pannekaker, nesten som våre lapper, med frukt, bær og honning.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4

Frokostpannekaker med ricotta og kanel

Perfekte små pannekaker til frokost. Du blir skikkelig populær hvis du steker disse til søndagens brønsj.

Slik gjør du

Visp sammen ricotta, melk og eggeplommer i en bolle. Vend inn mel, bakepulver og litt salt og visp til en jevn røre.

Visp eggehvitene i en ren bolle til du har bløte topper. Vend eggehviten inn i røren.

Smelt smøret i en stor stekepanne og bland inn kanelen. Når det begynner å boble has spiseskjeer med røre i pannen. Stek små pannekaker. Når du ser bobler sprekke på overflaten snus pannekaken. Når pannekakene er gylne på begge sider legges de på en varm tallerken og dekkes til med et rent kjøkkenhåndkle. Stek resten av pannekakene.

Serveres med restene av kanelsmøret, litt honning og eventuelt friske bær og frukt.

Kilde: Stevie Parle i TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip)/Channel 4