Trodde du tofu bare er for vegetarianere og helse-fanatikere - tar du kraftig feil.
Tofu er en av de viktigste matvarene i det asiatiske kostholdet - og vinner stadig terreng i den vestlige verden.
LES OGSÅ:
Null kolesterol
Tofu er laget av koagulert soyamelk eller ostemasse av soyabønnen, og er en fullverdig proteinkilde på lik linje med melk, egg og kjøtt.
Ifølge forskning forebygger tofu brystkreft og hjerte- og karsykdommer. Tofuen har lavt fettinhold - og inneholder de sunne flerumettede fettsyrene. Den er fri for kolesterol.
LES OGSÅ:
Du får i deg B-vitaminer, jern og plantefibre når du spiser tofu. Soyaproduktet er også full av isoflavoner, som har en antioksidativ effekt - og er dermed bra for helsa.
Gjæret soya, eller natto, inneholder vitamin K, som har en gunstig effekt mot beinskjørhet.
I wok og salater
Tofu tar lett opp smaker og marinader og finnes både i myk, fast og ekstra fast form. Myk tofu passer utmerket til pureer.
Tofu er god til både salt, søt, krydret, marinert eller sprøstekt mat.
Melkeallergikere kan bruke tofu som et alternativ til ost i matlaging.
Prøv den også i for eksempel supper, salater, desserter, wok, pasta, blandet med lettrømme og gressløk på bakt potet eller sammen med frukt i smoothie.
LES OGSÅ:
LES OGSÅ: