Hvitløk er en av de eldste kjente medisinplanter, og brukes mye som helsekost. Spiser du ikke urten regelmessig, er det all grunn til å begynne med det nå.
Beskytter mot karsykdommer
Hvitløk er sammensatt av flere små løker i et tørt skall. Løkene, som kalles fedd, er formet som appelsinbåter.
Foto: frukt.noFor ifølge forskning virker hvitløk blodfortynnende og bidrar til å senke kolesterolnivået i blodet.
Dessuten beskytter den mot en rekke bakterie-, sopp- og virusinfeksjoner, og kan virke gunstig i forebyggelsen av kreft.
Nyere forskning har også vist at hvitløk beskytter mot hjerte- og karsykdommer.
I moderne alternativ medisin brukes hvitløk ofte som et element i antibiotikabehandling, og mange mener at hvitløk styrker immunforsvaret.
LES OGSÅ:
LES OGSÅ:
To fedd om dagen
Det er den eteriske oljen allicin, som frigjøres når hvitløken knuses, som er det viktigste helsebringende stoffet i hvitløk.
Du må spise minst to hvitløkbåter om dagen, for å få maksimalt ut av hvitløkens helsebringende egenskaper.
Er dette i det meste laget for deg, kan du vurdere å ta hvitløkskapsler.
Hvitløk inneholder B- og C-vitaminer og flere mineraler som jern, fosfor, kalsium og magnesium.
LES OGSÅ:
Kjent i over 4500 år
Fersk hvitløk
Foto: frukt.noHvitløk er en av de eldste kulturplanter på jorden og allerede i 2600 f.Kr fikk arbeiderne som bygde pyramidene i Egypt hvitløk. Dette for at de skulle holde seg friske og sunne.
Urten kommer fra Sentral-Asia, men dyrkes over store deler av verden.
Hvis hvitløken skal tørkes, høstes den etter at planten har blomstret og gresset har visnet. Men hvitløk blir også høstet før gresset visner, og da selges den som fersk hvitløk.