Hopp til innhold

Spacey om House of Cards-fremtiden: – Dere må vente

LONDON (NRK) Kevin Spacey og resten av hovedskuespillerne holder kortene tett til brystet om en eventuell fjerde sesong av «House of Cards». – Vi hadde ikke fortalt dere om vi hadde visst, sier han til NRK.

Fra House of Cards sesong tre

Tredje sesong starter noen måneder inn Frank Underwoods regjeringstid som amerikansk president. Det er maktkamp internt i partiet og USA er i konflikt med Russland. Den russiske presidenten (til venstre) spilles av Lars Mikkelsen.

Foto: David Giesbrecht / Netflix

De siste tre døgnene har fans av den amerikanske politiske serien «House Of Cards» kunnet se gjennom hele den tredje, og foreløpig siste sesongen om livet til nå president Francis Underwood og hans kone Claire.

Den britiske serien den er basert på gikk i tre sesonger, og foreløpig er det uklart om den amerikanske blir lenger.

Vi vet ikke, og vi hadde ikke fortalt det om visste det, så dere må vente, sier hovedrolleinnehaver Kevin Spacey til NRK.

Men dere er klare dersom muligheten byr seg?

– Uansett hvordan du stiller spørsmålet kan jeg ikke svare deg på det, sier Spacey i en noe mer bestemt tone.

Da NRK før helgen intervjuet den mektige innholdssjefen Ted Sarandos, var han like kryptisk i svarene. Han bekreftet at det opprinnelig var tenkt fire sesonger eller mer, men la til at ingenting er offisielt ennå.

Se hele intervjuet med Kevin Spacey og Robin Wright:

Espen Aas møter hovedrolleinnehaverne i House of Cards. Robin Wright, som spiller Claire Underwood i serien, fatter interesse for Espen Aas' mansjettknapper.

Espen Aas møter hovedrolleinnehaverne i House of Cards. Robin Wright, som spiller Claire Underwood i serien, fatter interesse for korrespondent Espen Aas' mansjettknapper.

Ikke basert på ekte politikere

Alle tre sesongene har vært innom politiske saker som også har dukket opp i virkeligheten, det være seg forholdet til Kina, eller som i denne sesongen, forholdet til Russland.

– Det som er interessant, og dette har vært tilfeldigheter og ikke intensjoner, er at i alle tre sesongene har manusforfatterne diskutert områder som vi har villet gå innom, de har blitt skrevet inn i manus, vi har spilt dem inn – og så skjer de i virkeligheten! Men alltid i den rekkefølgen, sier Kevin Spacey.

Han sier rollefiguren hans, Francis Underwood, ikke er basert på noen spesiell politiker, men at han før innspillingen hentet inspirasjon hos sjefinnpiskerne i begge partier. Hans kollega Robin Wright har av flere blitt sammenlignet med Hillary Clinton, noe hun selv avviser bestemt.

– Det kunne ikke vært fjernere fra sannheten, ler Robin Wright.

Claire i House of Cards

Robin Wright spiller Frank Underwoods kone Claire. I sesong 3 av House of Cards blir den ambisiøse kvinnen utnevnt til FN-ambassadør. Det skjer ikke uten forvinklinger.

Foto: David Giesbrecht

Presidentvalgkamp

Dersom det skulle bli en fjerde sesong, kan den bli sluppet neste år, hvor det også er presidentvalg i USA. Om serien også denne gangen skal spille ut det som senere blir virkelighet gjenstår å se. I motsetning til Barack Obama er ikke Francis Underwood valgt av folket.

Det er likevel grunn til å regne med at det kan bli like bittert på tv-skjermen som i virkeligheten.

Skuespiller Michael Kelly Fra House of Cards forteller hva han synes om at president Barack Obama tvitrer om serien.

Michael Kelly spiller Doug Stamper i House of Cards. I intervjuet med Espen Aas forteller han hvordan har forberedte seg til rollen og hva han synes om at Barack Obama tvitrer om serien.

Kulturstrøm

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor
  • Regjeringa gir 300 millioner i satsing på lærebøker i papir

    – Starten på en tydelig markering av skrift og bøker, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

    Pengene er øremerket fysiske bøker.

    – Forskning viser at elever lærer mer ved å lese fysiske bøker, sier kunnskapsminister, Kari Nessa Nordtun.

    Hun sier regjeringen nå tar grep for å snu dårlige lesetall.

    – For mye iPad, skjerm og for lite bøker har ikke vært bra for leselysta, sier statsministeren.