Hopp til innhold

Stenger Oslo Rådhus for «Snømannen»

Et innrykk av 300 statister tar over Oslo rådhus denne helgen for å spille inn en av de største scenene i Hollywood-filmen «Snømannen».

Oslo Rådhus, Snømannen-innspilling

FILMINNSPILLING: Norgeshistoriens største filmproduksjon filmer nå inn scener på Oslo rådhus. Her under en innspilling fredag.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Som kjent foregår innspillingen av filmen «Snømannen» i Oslo i disse dager, og i dag var innspillingsstedet Oslo rådhus. Der skal de filme i minst to dager.

Med rundt 300 statister, flere politibiler og politimotorsykler, kranbiler og kunstsnø fordelt rundt på Rådhusplassen, ble rådhuset i dag forberedt på filminnspilling.

Produksjonsselskapet Working Title vil ikke si noe om hvilken scene som spilles i Oslo rådhus, men i Jo Nesbøs bok avholdes det en stor fest for magasinet Liberal her.

Oslo Rådhus, Snømannen-innspilling
Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

En av de nye skuespillernavnene som i går ble bekreftet til «Snømannen» var J.K. Simmons, som skal spille Arve Støp. En maktsyk, kvinneglad og ikke spesielt sjarmerende redaktør i magasinet Liberal.

Der dukker Katrine Bratt opp for å forføre Arve Støp. Det er den svenske skuespilleren Rebecca Ferguson som skal spille Bratt, Harry Holes nære kollega.

J.K. Simmons vant i fjor Oscar for beste mannlige birolle i filmen «Whiplash» der han spilte en dirigent med kort lunte.

– Veldig gøy

Rina Mariann Hansen

– GØY: Kulturbyråd i Oslo kommune, Rina Mariann Hansen sier det er veldig gøy å oppleve en stor Hollywoodproduksjon på arbeidsplassen hennes Oslo rådhus.

Foto: Nina Eriksen / NRK

Kulturbyråd i Oslo kommune, Rina Mariann Hansen, forteller at det har skjedd masse på rådhuset i dag, med en rekke filmarbeidere rundt på bygget. Hun syns det er veldig gøy.

– Selvfølgelig er det veldig gøy å oppleve dette. For det første er det veldig morsomt at arbeidsplassen vår, rådhuset i Oslo, går til Hollywood. Men for det andre er at vi i Oslo har lyst til å satse bredere på å bli et innspillingssted for store filmer; og nå viser vi fra Oslo kommune sin side at vi klarer å legge til rette for det, sier hun.

Oslo rådhus, Snømannen-innspilling

GARDEROBE: Flere steder på rådhuset ble gjort tilgjengelige for filminnspillingen. Garderoben ble blant annet omgjort til sminkerom.

Foto: Tips

Blant stedene i Oslo hvor «Snømannen» allerede har blitt spilt inn er Vigelandsparken. Det mener Hansen kan bety mye for byen og landet Norge.

– Det er veldig spennende, for Vigelandsparken er kjent internasjonalt allerede. Bildene som kommer fra Oslo i denne filmen vil bety masse for oss som by, og for Norge som nasjon når det kommer til internasjonal markedsføring, sier hun.

Jakob Oftebro klar

Av skuespillerne som i går ble bekreftet til «Snømannen» dukket Jakob Oftebro opp, sammen mer flere andre skandinaviske skuespillere.

De svenske skuespillerne David Dencik, Sofia Helin, Peter Dalle og Jonas Karlsson skal også spille i det som er norgeshistoriens største filmproduksjon.

Sofia Helin er for mange kjent som politietterforsker Saga Norén i dramaserien «Broen».

Etter Oslo står både Rjukan og Bergen på listen over innspillingssteder for «Snømannen». Planen skal være at produksjonen flytter til Rjukan 1. mars og blir der i ti dager.

Kulturstrøm

  • 3 mill. til første samiske animasjonsfilm

    Norsk filminstitutt (NFI) melder fredag at animasjonsfilmen «Kunnskapens skog / Daajroen boelte» har fått 3 millioner i produksjonstilskudd.

    Ifølge NFI handler filmen om søsknene Anta og Bräjta som følger nordlyset til den parallelle verdenen Saajve

    Totalbudsjettet på den svensk-norske samproduksjonen er på nær 23 millioner kroner.

    Oskar Östergren Njajta står for regi og manus og produksjonsselskapet Krystallplaneten i Tromsø er med fra norsk side.

    Ifølge NTB blir dette historiens første animerte samiske langfilm. Den har planlagt premiere i 2026.

    «Kunnskapens skog» / «Daajroen boelte»er tidenes første samiske animerte langfilm.
    Foto: Bautafilm
  • Israel skjerper reiserådet til Malmö

    Israelske myndigheter har skjerpet reiserådet til Malmö i forbindelse med Eurovision.

    Det skriver Israel National News.

    Reiserådet er oppgradert fra 2 til 3. Det tidligere nivået innebærer at det eksisterer en «mulig trussel», mens det nye nivået innebærer en moderat trussel. Det betyr også at israelere som har planlagt å reise til Malmö, bør revurdere om turen er nødvendig.

    Det forhøyede nivået gjelder i perioden når Eurovision arrangeres i byen.

    (NTB)

  • Ingen palestinske flagg under Eurovision

    Publikum får ikke lov til å ta med palestinske flagg eller skilt med politiske budskap.

    Kun mindre flagg tilhørende deltakende land tillates, samt Pride-flagget.

    – Disse reglene er som året før. Det er ingen forandring, sier den svenske EBU-sjefen Martin Österdahl.

    Det ventes mange demonstrasjoner mot Israels deltakelse i Eurovision Song Contest (ESC) på grunn av landets krigføring i Gaza.

    Sikkerhetsoppbudet rundt arrangementet 7.–11. mai er svært omfattende.

    Vekterne som skal slippe inn publikum, har fått instrukser om å stanse folk med palestinske flagg samt skilter med politiske budskap.

    -
    Foto: AFP