Hopp til innhold

Jakob Oftebro og J.K. Simmons bekreftet til Snømannen

Flere skandinaviske skuespilllere er nå bekreftet for roller i Hollywood-filmen «Snømannen», blant annet Jakob Oftebro (30). I tillegg skal Oscar-premierte J.K Simmons ha en rolle i filmen.

Jakob Oftebro

SKAL SPILLE SKARRE: Jakob Oftebro (30) blir en av etterforskerne i teamet til Harry Hole, som spilles av tysk-irske Michael Fassbender. Filmatiseringen av Jo Nesbøs populære roman foregår i Norge fram til i mars.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

JK SImmons

OSCAR-VINNER: J.K Simmons har spilt i «Juno», «Spider-Man»-filmene, Woody Allens «Celebrity» og «Whiplash» - filmen han vant Oscar for i fjor.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Afp
BROEN III

MED I SNØMANNEN: Sofia Helin er for mange kjent som Saga Norén i Broen. Nå blir hun med i svenske Tomas Alfredsons film «Snømannen», basert på Jo Nesbøs bok med samme navn.

Foto: Carolina Romare / Filmlance International, Nimbus Films

Disse skandinaviske skuespillerne er nå bekreftet til filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen», som i disse dager spilles inn i Oslo og Bergen:

  • David Dencik («The Girl with the Dragon Tattoo», «Tinker Tailor Soldier Spy»)
  • Sofia Helin («Broen», «Dalecarlians»)
  • Peter Dalle («Yroll»)
  • Jonas Karlsson («Detaljier», «Den man älskar»)
  • Jakob Oftebro («Kon Tiki», «Victoria», «Guldkysten»)

Et annet nytt navn i filmen er den amerikanske skuespilleren J.K. Simmons, som i fjor vant Oscar for beste mannlige birolle «Whiplash».

I «Snømannen» skal Simmons spille Arve Støp, en maktsyk, kvinneglad og ikke spesielt sjarmerende redaktør i bladet Liberal. I boken blir det avholdt en stor fest til ære for magasinet Liberal, disse scenene skal etter det NRK erfarer spilles inn i Oslo Rådhus.

Scenene i Oslo Rådhus kommer til å ha minst 300 statister, og blir en av de største scenene i filmen.

Ifølge Sasha Gibson, presseansvarlig for filmen, vil det komme flere annonseringer av nye skuespillere til «Snømannen».

Skuespillerne Michael Fassbender, Charlotte Gainsbourg, James D'Arcy og Rebecca Ferguson er allerede på rollelisten.

Oftebro i Harry Holes team

Jakob Oftebro skal fylle rollen som politietterforskeren Skarre, en av etterforskerne som jobber tett sammen med Harry Hole og Katrine Bratt.

Oftebro har fått solide roller i både norske og danske produksjoner, han er for tiden aktuell i filmene «Tordenskjold og Kold» og «Guldkysten». Og har også vært å se i NRK-serien «Unge lovende» og storfilmen «Kon-Tiki».

Men «Snømannen» blir den første store, internasjonale filmen for Jakob Oftebro.

Det blir ikke første gang 30-åringen jobber på samme produksjon som svenske Sofia Helin. Han spilte nemlig i sesong to av «Broen», og er dermed ikke helt fremmed for krimsjangeren.

NRK har prøvd å komme i kontakt med skuespilleren, men uten å lykkes.

Innspillingen av Snømannen-filmen gikk i gang 18. januar 2016, og den skytes i sin helhet i Norge - i byene Oslo og Bergen, samt i området rundt Rjukan.

  • Les anmeldelsen av Oftebros siste film, «Tordenskjold og Kold», her!

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober