karanba - Tidligere Lyn-spiller Tommy Nilsen sammen med kona Nayara og noen av gutta i Karanba.

Tidligere Lyn-spiller Tommy Nilsen sammen med kona Nayara og noen av gutta i Karanba.

Starter kronerulling for Karanba

Fotballprosjektet Karanba sliter økonomisk. Nå starter støttespillere kronerulling for den hardt prøvede klubben.

TIdligere denne uka gikk siste episode av Karanba på NRK, og i et intervju med NRK.no ble det kjent at klubben sliter med å få prosjektet til å overleve.

Mobilselskapet Tele2 går nå inn med 50.000 kroner til den brasilianske klubben, som drives av den tidligere Lyn-spilleren.

Prosjektet har tidligere også fått støtte av fotballklubben Stabæk, Link og Rico Invest.

Håper på kronerulling

– Vi kom i kontakt med Karanba på slutten av fjoråret, og bidro da med et betydelig beløp til prosjektet. Vi var også til stede på Ekebergsletta da de deltok på Norway Cup i sommer, forteller salgs- og markedsdirektør Christian Sæterhaug i Tele2 til NRK.no.

Han håper at en kronerulling vil få flere til å bidra.

– Vi ser jo av seertallene og engasjementet rundt serien at potensialet er der, men det har ikke vært så enkelt å finne informasjon om hvordan man kan bidra sier Sæterhaug.

Han forteller at alle pengene vil gå uavkortet til prosjektet.

En sms-aksjon vil bli frontet på Tele2s egne nettsider, og i nyhetsbrev som går ut til alle deres kunder. Men også de som er kunder hos andre teleoperatører kan bidra ved å sende en sms med kodeordet «karanba» til 2272. Da støtter du fotballprosjektet i Brasil med 100 kroner.

Karanba! - Tommy og hans brasilianske kone bruker mye av sin tid på Karanba-prosjektet. Nå går det på sparebluss. - Foto: Tellus Works Television AS /

Tommy og hans brasilianske kone bruker mye av sin tid på Karanba-prosjektet. Nå går det på sparebluss.

Foto: Tellus Works Television AS
Takknemlig

– Det er helt fantastisk. Jeg skal være ærlig å si at dersom det ikke hadde vært for Tele2, så hadde det ikke vært mulig å drifte Karanba dette året, sier Nilsen til NRK.no.

Han sier engangsbeløpet kommer veldig godt med, men at de ikke vil vare lenge.

– 50.000 kroner dekker dessverre ikke en måneds drift engang, sier Nilsen på telefon fra Brasil.


Han har tidligere fortalt at han har jobbet seks år uten lønn, og at det ikke lenger er mulig å drive prosjektet på luft og kjærlighet.

– Vi må bare prøve å holde hodet over vannet. Vi skal gjøre alt vi kan for å få det til, sier fotballtreneren.

Svindel

Karanba har mottatt melding om at noen ringer rundt og gir uttrykk for at de samler inn penger til klubben. Innbetalingene skal foretas på en måte som ikke er i tråd med Karanbas opplegg.

– Vi ber om at alle er oppmerksom på dette. Det er virkelig trist at andre skal utnytte seg av oss. Vi kjemper selv en konstant økonomisk kamp for å overleve, og da er det forferdelig at svindlere skal prøve å tjene penger på oss, sier Tommy Nilsen.

Siste nytt: Kultur

 • Trailer "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant". Kinopremiere 25. desember 2013.

  Kan få publikumspris

  Den svenske filmen «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» er nominert til publikumsprisen foran European Film Awards 2014.
  Den svenske filmen ble også en stor publikumsfavoritt her i Norge, melder NTB.

 • Susanne Sundfør på Bergenfest 2007 - Foto: unknown / NRK
  Foto: unknown / NRK

  Sundfør til de unge

  Sterke artistnavn som Susanne Sundfør, Thea & The Wild, Sondre Lerche og Jaga Jazzist står på artistlisten når Oslo-scenen Parkteatret byr på konserter for unge publikummere.
  Det er såkalt fri aldersgrense, og man retter seg spesielt mot dem mellom 14 og 18 år med tidligere konsertstart og rimelig inngangspris, melder NTB.

 • Ny smakebit fra Foo Fighters

  Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.