Hopp til innhold

Se Stian Blipps oppgjør med musikken på kinarestauranter

NRK-serien «Latter Live» samler kremen av norske standupkomikere og viser livet både på scenen og backstage. Se første episode her.

Stian Blipp beatboxer i Latter Live episode 1

VIDEO: Stian Blipp forteller om sitt anstrengte forhold til musikken som spilles på kinarestauranter.

I kveld sendes første episode av «Latter Live» på NRK1, som allerede nå kan ses i NRKs nettspiller (se under). I serien får vi være med Norges morsomste standupkomikere både på og bak scenen på Latter på Aker Brygge.

Inspirert av «Live at Apollo»

I første episode møter vi blant andre Stian Blipp, som plages med musikken som spilles på kinarestauranter. Og Johan Golden sliter med å ta inn over seg at selveste Lars Monsen kan bli utbrent. Tidligere verdensrekordholder i standup, Hans Morten Hansen, mener at norske servitører må ta ansvaret for hans slankekur.

Latter Live gir deg Norges ledende komikere både på scenen og backstage. I kveld undrer Johan Golden seg over at selveste Lars Monsen kan bli utbrent. Stian Blipp dukker opp backstage nesten uten klær, og
Hans Morten Hansen mener det er norske servitører som må ta ansvaret for hans slankekur. Vi møter også bl.a. Cecilie Steinmann Neess, Christian Mikkelsen og Martin Beyer-Olsen.(1:8)

VIDEO: Se første episode av NRKs nyeste humorsatsing, «Latter Live».

«Latter Live» er inspirert av standupshowet «Live at Apollo», sier Elina Krantz. Hun er daglig leder i bookingbyrået Stand Up Norge, som er moderselskapet til Latter og produksjonsselskapet som lager serien sammen med NRK.

– Det finnes tusenvis av engelsktalende komikere fra hele verden Apollo kan plukke fra, vi er veldig stolt over å kunne vise at et lite land som Norge har så mange komikere som holder et så høyt nivå, sier hun.

På komikernes premisser

Elina Krantz

STANDUP: Elina Krantz i Stand Up Norge mener at «Latter Live» møter komikerne på komikernes premisser.

Etter at NRK sendte «Grip ordet komiker» i 1994/95 har det ikke vært vist mye norsk standup på TV. Krantz mener mye av grunnen til dette er respekten for faget og at det er vanskelig å transformere standup og humor til TV.

Hun understreker at hun har veldig tror på dette TV-konseptet fordi det møter komikerne på komikernes premisser.

– Standup og show/revy kan være vanskelig på TV, og man mister litt av magien som oppstår mellom scene og sal, men «Latter Live» har et høyt tempo, mange ulike komikere per program fra de ulike scenene på Latter, sier hun.

Blant andre kjente komikere som deltar, er blant andre Zahid Ali, Ørjan Burøe, Thomas Leikvoll, Tommy Steine, Sturla Berg Johansen, Jonna Støme, Jon Niklas Rønning, Henrik Thodesen, Espen Thoresen, Jon Schau, Hege Schøyen, Linn Skåber, Janne Rønningen, Lisa Tønne, Marit Voldsæter og Sigrid Bonde Tusvik.

Episode 2 sendes på NRK1 onsdag 7. januar kl. 22.25. Deretter er fast sendetidspunkt mandager kl. 22.30.

Latter Live

HUMORISTER: Her er noen av komikerne vi får se i løpet av 8 episoder av «Latter Live». Fra venstre: Jonna Støme, Sigrid Bonde Tusvik, Lisa Tønne, Christer Torjussen, Stian Blipp, Zahid Ali og Johan Golden.

Foto: Latter TV

Kulturstrøm

  • Voldsomme reaksjoner på dansk Eurovision-artist

    Danmarks Eurovision-håp, artisten Saba, forteller at hun har vurdert å trekke seg etter kraftige reaksjoner på at hun deltar i den europeiske finalen.

    Reaksjonene kommer i forbindelse med Israels omdiskuterte deltakelse i Eurovision samtidig med krigføring på Gazastripen.

    Anna Saba Lykke sier til Ekstra Bladet at hun har bearbeidet opplevelsen med psykolog, og at hun nå har valgt å stenge alle sine sosiale medier etter kraftige oppfordringer om at hun bør trekke seg.

    Saba mener det er viktig for mangfold og representasjon at hun deltar. Hun har vært åpen om at hun er skeiv, adoptert og har utfordringer med psykisk helse.

    Hun er også blant artistene som har underskrevet oppropet om fred og våpenhvile i Gaza.

    Den danske sangeren Saba, Anna Saba Lykke.
    Foto: Ida Marie Odgaard / AP
  • 3 mill. til første samiske animasjonsfilm

    Norsk filminstitutt (NFI) melder fredag at animasjonsfilmen «Kunnskapens skog / Daajroen boelte» har fått 3 millioner i produksjonstilskudd.

    Ifølge NFI handler filmen om søsknene Anta og Bräjta som følger nordlyset til den parallelle verdenen Saajve

    Totalbudsjettet på den svensk-norske samproduksjonen er på nær 23 millioner kroner.

    Oskar Östergren Njajta står for regi og manus og produksjonsselskapet Krystallplaneten i Tromsø er med fra norsk side.

    Ifølge NTB blir dette historiens første animerte samiske langfilm. Den har planlagt premiere i 2026.

    «Kunnskapens skog» / «Daajroen boelte»er tidenes første samiske animerte langfilm.
    Foto: Bautafilm
  • Israel skjerper reiserådet til Malmö

    Israelske myndigheter har skjerpet reiserådet til Malmö i forbindelse med Eurovision.

    Det skriver Israel National News.

    Reiserådet er oppgradert fra 2 til 3. Det tidligere nivået innebærer at det eksisterer en «mulig trussel», mens det nye nivået innebærer en moderat trussel. Det betyr også at israelere som har planlagt å reise til Malmö, bør revurdere om turen er nødvendig.

    Det forhøyede nivået gjelder i perioden når Eurovision arrangeres i byen.

    (NTB)