Hopp til innhold

Nytt fra studio uke 20

Ke$ha er inspirert av 70-tallet, Take That med nytt minialbum, Paul McCartney jobber med cover-album, Rod Stewart lager ny plate og Mariah Carey planlegger nytt album før året er omme.

Nytt fra studio uke 20, Ke$ha
Foto: Scanpix / Reuters / Colourbox.com

Ke$ha er inspirert av 70-tallet

Kesha

Kesha på scenen under en konsert i Los Angeles i forrige uke.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Ke$ha planlegger oppfølgeralbumet til debuten «Animal» fra 2010.

I et intervju med MTV forteller hun at hun har som mål å fange vibrasjonene fra 70-tallet på den nye plata.

- På det nye albumet har jeg jobbet med å forsøke å skrive mens jeg er på veien. Når det gjelder hvordan det vil låte kan jeg bare si at det blir skikkelig uærbødig rock med baller, sier hun.

- Jeg har hatt et skikkelig 70-talls kick den siste tida og ønsker å fange noe av den virkelige essensen av hva rock n’ roll er, og det er rett og slett uærbødig, sexy musikk som man skal ha det gøy når man lager, forklarer hun videre.

Take That med nytt minialbum

Robbie Williams og Garry Barlow er sammen igjen i Take That

Robbie Williams, Garry Barlow og resten av Take That gir ut et minialbum rett etter at de har starta på sin kommende turné.

Foto: Joel Ryan / Ap

13. juni, kort tid etter at Take That har sparket i gang sin gigantiske «Progress»-turné, gir gruppa ut ei ny plate.

Robbie Williams og de fire andre i bandet har bestemt seg for å gi ut åtte helt nye låter som en oppfølger til bandets forrige plate og gir minialbumet passende nok navnet «Progressed».

Ifølge Metro.co.uk mener en på innsida at det er flere potensielle hitlåter på den kommende utgivelsen.

- Det er et par potensielle singler på plata. Gutta bare fortsatte å skrive etter at «Progress» blei gitt ut. De kreative prosessene var bedre enn noen sinne da Robbie (Williams) kom tilbake i gruppa, så de bare fortsatte med å kaste fram ideer, sier kilden.

Den nye plata vil blant annet inneholde singelen «Love love», som blei laga for filmen «X-Men: First Class».

McCartney jobber med cover-album

Paul McCartney på scenen i Liverpool

Paul McCartney vil tilbake til gamledager på sitt neste album.

Foto: PAUL THOMAS / AP

Paul McCartney er i gang med en ny plate, der han gjør sine versjoner av popstandardlåter fra før rockens dager.

– Det er pappas type musikk. Jeg har hatt lyst til å gjøre det lenge, siden Beatles-dagene. Men så gikk Rod Stewart amok med det, og jeg tenkte «jeg må vente så det ikke ser ut som om jeg prøver å ta en Rod», sier McCartney til Rolling Stone.

Den nyforlovede 68-åringen gikk i studio i april og har gjort unna et dusin låter, deriblant en håndfull sammen med Diana Krall. Men titlene vil han ikke røpe:

– Det er bare sanger som jeg beundrer. Jeg prøver å styre unna de innlysende valgene.

McCartney skriver dessuten på det han kaller «et tyngre rockealbum», samtidig som han i juni nyutgir soloalbumene «McCartney» fra 1970 og «McCartney II» fra 1980 i luksusutgaver med bonusspor og DVD-dokumentarer.

Rod Stewart jobber med ny plate

Rod Stewart

«Evigunge» Rod Stewart jobber med ei plate som både er blues og noe annet...

Foto: Isaac Brekken / Ap

Rod Stewart, som altså har vært på gammelrocken tidligere, slik McCartney nå skal gjøre, er også i gang med et nytt album.

Det bekrefta han i et intervju i programmet Daybreak på ITV tirsdag.

I intervjuet avslører han blant annet at han ikke er en som skriver veldig mye, men at han nå er i gang med noe helt nytt.

- Jeg er en motvillig låtskriver, men nå kan jeg fortelle at jeg har begynt å skrive igjen på noe nytt – det er et slags blues-album, samtidig som det ikke er det, sa Rod Stewart.

- Før måtte jeg låse meg inn i et eget rom og ungene måtte få beskjed fra sin mor om å ikke forstyrre. «Ikke forstyrr far, han skriver sine ord. Ikke tekster, men ord», forklarte han.

Tidligere har også Jeff Beck avslørt at han jobber på et nytt album med Stewart.

Mariah Carey jobber med ny plate

Mariah Carey

Mariah Carey blir ikke liggende lenge på fødestua etter å ha bragt sine tvillinger til verden. Hun lover et nytt album før året er omme.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Mariah Carey, som nettopp er blitt mor til tvillingene Moroccan Scott og Monroe, vil ikke ta mammaperm spesielt lenge.

- Hun planlegger å gi ut et nytt album i år, sa ektemannen etter fødselen 30. april.

Carey skal ha gjort ferdig store deler av materialet før hun måtte i gang med å føde.

- Hun har jobbet hardt og å spille inn musikk mens hun har vært gravid har inspiret henne på så mange forskjellige måter. Dere kommer definitivt til å få høre fenomenal ny musikk fra Mariah, sa rapperen, skuespilleren og komikeren Nick Cannon til Billboard.

Tvillingene kom for øvrig til verden akkompagnert av applaus fra en Mariah Carey-konsert.

– Min kone ønsket å sikre seg at når babyene kom ut, ville det ikke bare være til en Mariah Carey-sang, men til en liveopptreden – hennes Madison Square Garden-konsert med «Fantasy».

Kulturstrøm

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP
  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.