NRK Meny
Normal

Fikk billettsystemene til å knele

Take That fikk de tekniske systemene til å knele da billettene til neste års turné ble lagt ut for salg.

Take That

Take That: Gary Barlow, Howard Donald, Mark Owen, Jason Orange og Robbie Williams drar på turné neste sommer.

Foto: Yui Mok / Ap

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Take That

Take That må antagelig belage seg på mye autografskriving i tiden som kommer.

Foto: Yui Mok / Ap
Take That: «Progress»

Take Thats nye album «Progress» er foranledningen for neste års turné.

Foto: Albumomslag
Robbie Williams

Under neste års turné vil publikum få låter både fra Take That og Robbie Williams' solokarriere.

Foto: PAUL BARKER / Afp

Når Robbie Williams for første gang på 16 år blir gjenforent med sine gamle kamerater i Take That tar Storbritannia helt av.

Ikke til Norge

Klokken 9 i dag startet salget av billetter til bandets kommende turné, der Take That valgte å utelate Norge.

Av de skandinaviske landene er det kun Danmark og Parken i København som er blitt velsignet med et besøk av boybandet, som starter på turnéen 30. mai neste år.

Nettstedene der publikum kan kjøpe billetter til konsertene, inkludert store leverandører som Ticketmaster og Ticketline, gikk ned for telling på grunn av den store pågangen, melder BBC.

- Etterspørsel uten sidestykke

- På grunn av en etterspørsel etter billetter helt uten sidestykke har alle distributører hatt problemer denne morgenen, sa en talsmann.

- Teknologien vi har tilgjengelig har ikke klart å henge med på etterspørselen. Vi har imidlertid fått beskjed fra alle distributører at de er sikre på å kunne behandle alle henvendelser, så de ber fansen om å være tålmodige og fortsette å prøve, sa han videre.

Advarsel

Britisk politi går nå også ut med en advarsel mot å kjøpe billetter fra uoffisielle selgere som kan ha uredelige hensikter og kan komme til å forsøke å stjele folks digitale identitet.

For samtidig som problemene startet på de offisielle billettstedene dukket det også opp en rekke billetter til oppsvulmede priser på nettsteder som eBay.

Rekord

Bandet har fått en enorm oppmerksomhet etter at Robbie Williams i sommer annonserte at han igjen ville bli med. Men da Take That sist gang reiste på turné, uten Williams, solgte de også godt med billetter. De satte faktisk rekord med over en million solgte billetter i 2009 og slo med det andre storheter som U2 og Michael Jackson.

Tidligere i uka fortalte Robbie Williams på en presskonferanse at neste års konserter kommer til å inneholde en blanding av hans egne melodier og gruppas største hits.

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix