Hopp til innhold

Nordmann skal regissere «Tomb Raider»-film

«Bølgen»-regissør Roar Uthaug er hanket inn av Hollywood, og skal regissere en ny film basert på «Tomb Raider»-universet.

Roar Uthaug

Roar Uthaug bekrefter overfor NRK at han skal ha regi på en ny film innen Tomb Raider-universet.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Filmstudioene MGM og Warner Bros skal forsøke å blåse nytt liv i «Tomb Raider»-universet. Og mannen som skal sitte i registolen, er norske Roar Uthaug (42).

Uthaug hadde regi på katastrofefilmen «Bølgen», som har gått sin seiersgang i norske kinosaler, og som er valgt ut til å være Norges Oscar-håp for 2015.

Det har blitt solgt smått utrolige 825.000 kinobilletter til «Bølgen» siden premieren for snart tre måneder siden.

Uthaug har også jobbet med «Fritt Vilt»-filmene, samt «Julenatt i Blåfjell». Dette blir hans debut som regissør for en engelskspråklig film.

«Bølgen» var døråpner

Tomb Raider

Angelina Jolie spilte hovedrollen som Lara Croft i to Tomb Raider-filmer fra 2001 og 2003.

Foto: UIP

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, og dette er veldig stort, sier Uthaug til NRK.no.

Han forteller at det er «Bølgen» som har vært døråpneren for ham i Hollywood. Han har akkurat vært tre uker i Los Angeles, og forteller at bransjefolk har gitt svært gode tilbakemeldinger på «Bølgen».

Han er ordknapp når det gjelder budsjett og hvor mange nye filmer som skal lages i «Tomb Raider»-universet i denne omgang.

– Jeg kan ikke si så mye mer. Vi begynner nå med å bearbeide manuskriptet sammen med manusforfatter, men det er for tidlig å si når innspillingen starter eller hvem som skal spille i filmen, sier Uthaug.

To filmer

Ifølge Hollywood Reporter, har filmselskapene jobbet i fem år med å utvikle en ny film i «Tomb Raider»-universet.

I 2001 spilte Angelina Jolie hovedrollen i den suksessrike actionfilmen «Lara Croft: Tomb Raider». Filmen var basert på videospillet Tomb Raider, som ble lansert i 1996, og solgt i hele 35 millioner eksemplarer.

To år senere kom oppfølgerfilmen «The Cradle of Life», som gjorde det noe dårligere enn første film. Det ble ingen flere filmer etter at Jolie gjorde det klart at hun ikke ville spille Lara Croft flere ganger.

Til høsten kommer den norske storfilmen «Bølgen», laget av Fantefilm Fiksjon. Her er den nyeste traileren til filmen.

VIDEO: Filmtrailer til «Bølgen».

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.