Hopp til innhold

Mangfold-serie i Radioteatret

Under mottoet ”Mangfold” sender Radioteatret i løpet av april og mai 7 hørespill fra andre verdensdeler. Mangfoldsåret skal primært speile det kulturelle mangfold i dagens Norge.

Mangfold
Foto: Scanpix/Illustrasjon: Antonia Pambou/NRK / Scanpix

Her retter vi i stedet blikket ut mot andre verdensdeler og reflekterer dramatikk som er skapt der – i Afrika, i Asia, i Sør-Amerika.

Først ut var hørespillet Vigsel til voksen alder , av nigerianeren Wole Soyinka, den første afrikaner som fikk Nobelprisen i litteratur. Deretter fulgte Postanvisninga av den senegalesiske forfatteren Sembene Ousmane, før ferden går over til Asia. På P2s Kina-dag 27. april sender Radioteatret "Ti års fradrag" av Chen Rong, en komedie som tar utgangspunkt i et rykte som sprer seg i Kina: Sentralkomitéen i kommunistpartiet har vedtatt at alle skal få ti års fradrag i alderen fordi de fikk så lang tid av livet ødelagt av Kulturrevolusjonen!
Så følger to hørespill fra Japan (av henholdsvis Hideo Takeuchi og Shichiro Fukasawa) og to fra Sør-Amerika (Carlos Cerda og Antonio Skarmeta, begge fra Chile).

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.