James Murdoch - James Murdoch sverger eden i High Court i London. - Foto: REUTERS TV / Reuters

James Murdoch sverger eden i High Court i London.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Murdoch jr: Visste ikke om avlytting

James Murdoch holdt fast på at han aldri visste noe om avlytting i sin fars, Rupert Murdochs, aviser. Han måtte forklare seg under Leveson-høringen i dag.

Høringen handler om britisk presses arbeidsmetoder, og avvikles ved domstolen High Court i London. Bakteppet er avlyttingsskandalen i britiske medier.

Tabloidavisen News of The World avlyttet kongelige, kjendiser, ofre for terror og sportsstjerner. Siden er mange medier trukket inn i skandalen.

På tiltalebenken sitter aviseiere, redaktører og journalister. 40 ofre for avlytting skal også bli hørt.

– Jeg trodde avlytting tilhørte fortiden da jeg overtok etter min far i 2007, sa James Murdoch under høringen i dag.

Ferdig i BSkyB

I begynnelsen av april ble det klart at James Murdoch gikk av som styreleder i BSkyB, Storbritannias største betal-TV-selskap.

– Siden den siste tidens hendelser i News of The World fortsetter å få mye oppmerksomhet, mener jeg at BSkyB ikke skal undergraves av saker som ligger utenfor dette selskapet, skal Murdoch ha skrevet i et brev til BSkyBs styre.

Rupert Murdoch - Mediemogul Rupert Murdoch - Foto: Mark Lennihan / Ap

Mediemogul Rupert Murdoch

Foto: Mark Lennihan / Ap

James er sønn av Rupert Murdoch, og administrende direktør i farens selskap News Corporation, som eier 39 prosent av BSkyB.

Leveson-høringen retter nå oppmerksomheten mot forholdet mellom mediene og enkelte politikere, skriver BBC.

Men først skal James Murdochs far, mediemogul Rupert Murdoch høres i High Court. Det skjer onsdag.

Siste nytt: Kultur

 • Trailer "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant". Kinopremiere 25. desember 2013.

  Kan få publikumspris

  Den svenske filmen «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» er nominert til publikumsprisen foran European Film Awards 2014.
  Den svenske filmen ble også en stor publikumsfavoritt her i Norge, melder NTB.

 • Susanne Sundfør på Bergenfest 2007 - Foto: unknown / NRK
  Foto: unknown / NRK

  Sundfør til de unge

  Sterke artistnavn som Susanne Sundfør, Thea & The Wild, Sondre Lerche og Jaga Jazzist står på artistlisten når Oslo-scenen Parkteatret byr på konserter for unge publikummere.
  Det er såkalt fri aldersgrense, og man retter seg spesielt mot dem mellom 14 og 18 år med tidligere konsertstart og rimelig inngangspris, melder NTB.

 • Ny smakebit fra Foo Fighters

  Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.