James Murdoch - James Murdoch sverger eden i High Court i London. - Foto: REUTERS TV / Reuters

James Murdoch sverger eden i High Court i London.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Murdoch jr: Visste ikke om avlytting

James Murdoch holdt fast på at han aldri visste noe om avlytting i sin fars, Rupert Murdochs, aviser. Han måtte forklare seg under Leveson-høringen i dag.

Høringen handler om britisk presses arbeidsmetoder, og avvikles ved domstolen High Court i London. Bakteppet er avlyttingsskandalen i britiske medier.

Tabloidavisen News of The World avlyttet kongelige, kjendiser, ofre for terror og sportsstjerner. Siden er mange medier trukket inn i skandalen.

På tiltalebenken sitter aviseiere, redaktører og journalister. 40 ofre for avlytting skal også bli hørt.

– Jeg trodde avlytting tilhørte fortiden da jeg overtok etter min far i 2007, sa James Murdoch under høringen i dag.

Ferdig i BSkyB

I begynnelsen av april ble det klart at James Murdoch gikk av som styreleder i BSkyB, Storbritannias største betal-TV-selskap.

– Siden den siste tidens hendelser i News of The World fortsetter å få mye oppmerksomhet, mener jeg at BSkyB ikke skal undergraves av saker som ligger utenfor dette selskapet, skal Murdoch ha skrevet i et brev til BSkyBs styre.

Rupert Murdoch - Mediemogul Rupert Murdoch - Foto: Mark Lennihan / Ap

Mediemogul Rupert Murdoch

Foto: Mark Lennihan / Ap

James er sønn av Rupert Murdoch, og administrende direktør i farens selskap News Corporation, som eier 39 prosent av BSkyB.

Leveson-høringen retter nå oppmerksomheten mot forholdet mellom mediene og enkelte politikere, skriver BBC.

Men først skal James Murdochs far, mediemogul Rupert Murdoch høres i High Court. Det skjer onsdag.

Siste nytt: Kultur

  • Ukraina - Foto: GENYA SAVILOV / Afp
    Foto: GENYA SAVILOV / Afp

    Kraftig økning i drap på mediefolk

    61 journalister, fotografer og medhjelpere ble drept på jobb i løpet av første halvår, skriver Journalisten. 36 av dem døde mens de dekket krigshandlinger, mens de resterende ble drept mens de dekket kriminalitet og korrupsjon.

  • Første titt på Tyldums nye film

    I dag kom første trailer til Morten Tyldums kommende storfilm «The Imitation Game». Filmen, som har Sherlock-stjernen Benedict Cumberbatch i hovedrollen, handler om livet til den homofile matematikeren Alan Turing og har premiere 14. november.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.