Hopp til innhold

Ingen ville ha Elvis-underbuksa

Til tross for Elvis Presleys berømte hoftevrikk var det ingen som var interessert i det han hadde aller innerst. Men Bibelen hans, den gikk for over en halv million kroner på auksjon.

Den falmede lyseblå underbuksa brukte rockekongen på en konsert i 1977. Dressen han hadde utenpå var den berømte hvite med stein- og juvelbelagt hoftebelte.

Elvis Presley

Elvis Presley

Foto: BETTMANN / REUTERS

Men interessen var laber da den ble lagt fram for salg sammen med over hundre andre gjenstander hos Omega Auctions i Stockport i Storbritannia.

Alle Elvis-gjenstandene hadde samme eier, en britisk samler. Han oppnådde høyeste pris for et eksemplar av Bibelen, som Elvis fikk i julegave i 1957. Giverne var tante Clette og onkel Vester og det var Elvis' første jul i Graceland.

Notatene i Bibelen viste at Elvis brukte den flittig helt frem til sin død 16. august 1977. Ikke bare inneholdt den understrekninger av bibelvers. Elvis skrev også personlige betraktninger i margen og bak i boken. Blant annet dette:

Hva betyr det for en mann om han vinner hele verden, men mister seg selv underveis?

Elvis Presley i sin personlige bibel

– Spent stemning

– Stemningen i auksjonslokalet var spent de dette klenodiet skulle under hammeren. 300 mennesker fulgte budrunden, som også foregikk på nett og telefon, forteller Karen Fairweather i Omega Auctions.

Budene stanset på 545 000 kroner, skriver Daily Mail.

– Da var det så stille at du kunne høre en knappenål falle, forteller Fairweather.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.