Hopp til innhold

Hyller «svenske» Susanne Sundfør

Susanne Sundfør får strålende omtale i det britiske musikkmagasinet Uncut, men «henges ut» som svensk.

Susanne Sundfør i Uncut

«Svenske» Susanne Sundfør får god omtale i britiske Uncut.

Foto: Tom Øverlie, NRK P3 / Faksimile

Susanne Sundførs siste album «10 Love Songs» er hyllet i norsk presse, og NRK P3 delte nylig ut terningkast seks til haugesundartisten.

Det toneangivende britiske musikkmagasinet Uncut er også imponert, og har i sitt siste nummer en anmeldelse av platen, hvor de deler ut 8 av 10 mulige poeng.

Sammenlignes med ABBA

Anmeldelse i Uncut

Sundfør får 8 av 10 poeng i anmeldelsen av «10 Love Songs».

Foto: Faksimile Uncut

Men anmelderen har tydeligvis problemer med å skille de skandinaviske landene fra hverandre. I ingressen hevder anmelderen at dette er den sjette plata fra «Sveriges best bevarte hemmelighet».

Videre i anmeldelsen til det kredible magasinet, med et månedlig opplag på 56 000, kommer det fram at Sundfør «er enorm i Sverige», og at hun innimellom kan høres ut som ABBA.

Men foruten geografiske blundere, er anmelderen klar på at platen byr på «ti mørke og vakre grunner til at kjærlighet gjør vondt», og trekker spesielt fram Sundførs utrolige stemme.

Sundfør har fått svært god kritikk også i annen britisk presse, og avisen The Guardian har delt ut full pott til «10 Love Songs».

– Ikke avgjørende

Om Susanne Sundfør ikke er enorm i Sverige, så har hun i hvert fall et navn der, og hun har blant annet spilt på Skavlan og blitt spilt på svensk radio, sier Charlotte Öqvist i Warner Music Norway.

– Det er alltid dumt når det står faktafeil i pressen, og dette er ikke noe unntak. Vi ønsker at det som står der skal være riktig, og jeg vil tro at journalister vil skrive riktig. Men jeg tror ikke denne feilen er så avgjørende. Det er vel en variant av oppfatningen om at «Norway is the capital of Sweden», sier Öqvist.

Til Skavlan kommer "Forbrytelsen"-stjernen Sofie Gråbøl og golfspilleren Jesper Parnevik. Susanne Sundfør står for musikken med "Delirious".(7:12)

VIDEO: Se Susanne Sundførs opptreden på Skavlan.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.