Rebekah Brooks - Rebekah Brooks skal igjen i vitneboksen. Denne gangen er det ventet at hun spørres ut om sitt forhold til statsminister David Cameron. - Foto: Scanpix /

Rebekah Brooks skal igjen i vitneboksen. Denne gangen er det ventet at hun spørres ut om sitt forhold til statsminister David Cameron.

Foto: Scanpix

Tabloidredaktør traff statsministre over 20 ganger på fem år

Tidligere redaktør i News of the World, Rebekah Brooks møtte britiske statsministre over 20 ganger på fem år. Hovedsakelig i forskjellige middager.

Rupert Murdoch - Rupert Murdoch - Foto: POOL / Reuters

Rupert Murdoch

Foto: POOL / Reuters
Tidligere statsminister i Storbritannia, Tony Blair - Tony Blair (Labour) var statsmininster i Storbritannia fra 1997 til 2007. - Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS

Tony Blair (Labour) var statsmininster i Storbritannia fra 1997 til 2007.

Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS
Gordon Brown - Gordon Brown (Labour) var statsmininster i Storbritannia fra 2007 til 2010. - Foto: SHAUN CURRY / AFP

Gordon Brown (Labour) var statsmininster i Storbritannia fra 2007 til 2010.

Foto: SHAUN CURRY / AFP
Storbritannias statsminister David Cameron - Storbritannias statsminister siden 11. mai 2010, David Cameron (Det konservative partiet). - Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Storbritannias statsminister siden 11. mai 2010, David Cameron (Det konservative partiet).

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Rebekah Brooks (43) er igjen i retten. Hun bekrefter at hun mottok en tekstmelding fra statsminister David Cameron, der han unskyldte seg for sin manglende støtte, etter at hun måtte gå som redaktør i News of the World.

Brooks var en gang mediemogul Rupert Murdochs høyre hånd. Tabloidavisen hans, News of the World, ble lagt ned i juli i fjor. Da var det avslørt at avisen hadde avlyttet en rekke kilder.

Blir spurt ut om forholdet til Blair, Brown, Cameron og Murdoch

Fredag er hun igjen i vitneboksen. Det er første gang hun uttaler seg i saken siden i juli 2011. I dag blir hun spurt ut om sitt forhold til de forskjellige britiske statsministrene Tony Blair, Gordon Brown og David Cameron, i tillegg til mediemogul Rupert Murdoch.

Ifølge The Guardians reporter i retten traff Rebekah Brooks de forskjellige statsministrene over 20 ganger på fem år:

 • 21. april 2005 – Tony Blair møte i Nr. 10
 • 4. august 2005 – Blair møte
 • 1. september 2005 – Blair middag
 • 6. april 2006 – Blair middag på restaurant
 • 12. juni 2006 – Blair middag hjemme hos Matthew Freud sammen med Elisabeth Murodch
 • 24. juli 2006 – Blair middag
 • 20. sep 2006 – Blair middag
 • 1. desember 2006 – Blair møte på Chequers, landstedet til den britiske statsministeren
 • 21. januar 2007 – Blair drinker i No 10
 • 25. april 2007 Blair middag restaurant
 • 15. mai 2007 – Blair middag restaurant
 • 8. mai 2007 – Blair møte Woodstock
 • 1. august 2007 – Brown møte No 10
 • 9. september 2007 – Brown lunch
 • 10. desember 2007 – Brown drinker
 • 10. mars 2008 – Brown middag
 • 15. januar 2009 – Brown middag, hjemme hos Gordon and Sarah Brown
 • 30. mars 200 – Brown telefonsamtale
 • 13. juni 2010 – Cameron Chequers
 • 13. august 2010 – Cameron Chequers
 • 4. oktober 2010 – Cameron Conservative party
 • 9. oktober 2010 – Cameron Chequers
 • 23. december 2010 – Cameron Brooks's hjemme hos

Cameron signerte sine meldinger til Brooks med «Loads of love»

Downing Street Nr. 10 må forberede seg på høytrykk etter Brooks vitnemål. I en biografi om statsminister David Cameron står det at de til tider sendte hverandre et dusin meldinger om dagen.

Dette avkreftet Brooks i vitneboksen fredag. Hun mener tekstingen skal ha funnet sted - i snitt - en gang i uken, kanskje to.

– Han signerte sine tekstmeldinger med DC og LOL - som han trodde betydde loads of love, helt til jeg forklarte ham at det betyr Laughing out loud, sier Brooks i retten.

Cameron skal også støttet Brooks etter at hun gikk av som redaktør i News of the World etter avsløringene. Det viser seg at hun også traff Tony Blair langt oftere enn offentligheten visste om.

I biografien står også at Brooks og Cameron i en tekstmelding avtalte å møtes på et hesteveddeløp, så lenge de ikke ble sett sammen, ifølge The Guardian.

Rebekah Brooks blir spurt ut om sitt forhold til Storbritannias mektigste menn, Rupert Murdoch, Tony Blair, Gordon Brown og David Cameron.

Blair på bursdagsfest

Ifølge The Guardian, som streamer dagens utspørring av Rebekah Brooks i vitneboksen, forteller Brooks at hun snakket veldig ofte med Rupert Murdoch da hun var redaktør for News of the World.

Hun bekrefter også at Murdoch holdt en fest for henne da hun fylte 40 år. En rekke politikere, inkludert Tony Blair var til stede.

Brooks forteller at hun var en bedre venn av Tony Blair enn Gordon Brown, men at hun var venninne med Browns kone, Sarah Brown.

– En fantastisk dame, sier Brooks.

Videre blir hun stilt spørsmål om sitt forhold til de forskjellige statsmininistrene, og om hun støttet noen mer enn de andre.

Siste nytt: Kultur

 • Alfred Fidjestøl - Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  Sultprisen til Alfred Fidjestøl

  Forfattaren Alfred Fidjestøl får Sultprisen 2014. Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattarar som utmerkjer seg. Det er Gyldendals Legat som årleg deler ut prisen.

 • Neil Young - Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

  Neil Young vil skille seg

  Det melder Rolling Stone. Kona Pegi Young, som han har vært gift med i 36 år, har vært inspirasjonen til flere av rockerens største kjærlighetssanger, inkludert «Such a Woman», «Unknown Legend», og «Once an Angel», skriver NTB.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.