Hopp til innhold

Deler sine innerste tanker på P2 i sommer

Nysgjerrig på å vite mer om denne gjengen? I sommer kan du høre dem og et femtitalls andre dele historier fra eget liv i «Sommer i P2».

Solberg, Borg, Nymoen, Ulltveit-Moe, El Grande

Erna Solberg, Benny Borg, Silya Nymoen, Jens Ulltveit-Moe og Jono El Grande blir alle platepratere på P2 i sommer.

Foto: Thomas Winje Øijord, Lise Åserud, Gorm Kallestad, Marit Hommedal, / NTB scanpix

Når sant skal sies så er det slik at når du mister noen og er i sorg så kan du likevel ha det både morsomt og hyggelig innimellom, hvis du skulle lure på det

Jono El Grande

Sitatet over er én av mange personlige refleksjoner som blir å høre i årets «Sommer i P2». Hver dag, hele sommeren, kan du høre kjente, norske profiler lage sitt drømmeradioprogram der de deler historier og musikk fra egen hverdag.

Mandag 23. juni kl. 10 snakkes radiorekken i gang av Jono El Grande, eller Jon Andreas Håtun som han egentlig heter. Håtun forteller om livet etter at hans kjente kone Anbjørg Sætre Håtun døde tidligere i år.

Enkemannen oppfordrer lytterne til å holde seg unna trendbølgene med coaching og mindfullness, og heller snakke om sorgen.

– I stedet for å la mørke hjerneimpulser passere i et mindfullsløvt slørsinn, skal du heller grafse tak i problemene dine, røske dem ut av hjernetåka og tvinge dem ned på bordet for å ta dem i så nært øyesyn du kan, sier Håtun i programmet sitt.

BALANSEKUNSTNER, Eskil Rønningsbakken

Balansekunstner Eskil Rønningsbakken er blant dem som forteller om sitt liv i årets Sommer i P2.

Foto: Sindre Lundvold / NTB scanpix

Velger favorittsanger

Men det blir langt fra bare alvorlige tema som dras frem av de kjente profilene.

I løpet av sommeren kan du høre investor Jens Ulltveit-Moe spille musikk som hyller en gammel travhest og fortelle at han egentlig drømte om å bli lærer.

Sanger og artist Benny Borg leser poesi og forteller om sin først kjærlighet.

Mens Silya Nymoen, kjent fra NRK Stjernekamp, hyller breakere, souldamer og Bob Marley.

Bård Vegar Solhjell

Også SV-politiker Bård Vegar Solhjell skal styre spakene i «Sommer i P2». - Solhjell er veldig opptatt av musikk. Han slet og slet og slet med å velge sanger, men kom til slutt frem til hvilken musikk han skulle spille, forteller prosjektleder for serien.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Andre som deler sine historier over eteren er: Regissør Erik Poppe. Nødhjelpskoordinator for Leger uten grenser, Lindis Hurum. Komiker Åsleik Engmark og balansekunstner Eskil Rønningsbakken (se fullstendig liste til høyre).

– Vi har invitert både kjent og mindre kjente til Sommer i P2. Fellesnevneren er at det er folk som har en god historie som vi vil dele med lytterne, forteller prosjektleder Elisabet Davidsen i NRK.

– De fleste synes det er stor stas å bli spurt, men også litt skummelt å skulle dele så mye av seg selv, forteller hun.

Hver gjest styrer sitt eget timelange program. De velger tema for sendingen og bestemmer hvilken musikk som skal spilles.

Mange synes det har vært vanskelig å få plass til all favorittmusikken, forteller Elisabet Davidsen.

– Folk velger veldig forskjellig musikk og tema. Derfor håper vi også dette blir interessant, sier Davidsen.

Jeg skal styre trommehinnene dine de neste 55 min. med låter som det ikke var så lett å komme fram til

Silya Nymoen

Vil bli like bra som svenskene

Lindis Hurum

Nødhjelpskoordinator for Leger uten grenser, Lindis Hurum, beskriver hvordan det er å gå inn i vanskelige konfliktområder i sitt program.

Foto: Rebecca Blackwell / Ap

Konseptet «Sommer i P2» er inspirert av svenske «Sommar i P1». I Sverige er en invitasjon til dette programmet blitt en faktor på om man er i den sosiale eliten eller ei.

Den norske prosjektlederen håper at «Sommer i P2» etter hvert blir like viktig.

– I Sverige har disse programmene blitt en kjempebegivenhet, men de har holdt på siden 1969. Vi startet i 2010, og håper at programmene etter hvert blir like store i Norge.

«Sommer i P2» sendes tre ganger daglig fra mandag 23. juni til søndag 17. august.

Hør Benny Borg fortelle om sin første kjærlighet i klippet under.

Her sto denne vakre piken med markblomster i sin hånd og leste opp et dikt av Pär Lagerkvist. Utenatt. Noe slikt hadde jeg aldri vært med om tidligere

Benny Borg

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters