Hopp til innhold

– Folk kommer til å bli overrasket

Den lovende artisten og låtskriveren Astrid Smeplass (17) slipper ny singel førstkommende fredag. – Det har vært en prosess å finne ut hva slags artist jeg vil være, og nå har jeg funnet ut av det, sier Smeplass.

Astrid Smeplass

RUSET PÅ KJÆRLIGHET: Smeplass forklarer at den nye låta er veldig mystisk, og at hun tror folk vil bli overrasket når de hører den: – Den handler om å være så forelsket at man blir avhengig av en person. I låta beskrives følelsen av å være forelsket, som følelsen av å være neddopet, forklarer sangeren.

Foto: Kristian Nymoen / NRK

NRK.no møtte «Idol»-yndlingen på en liten kafe i Oslo sentrum.

– Jeg er veldig spent. Det blir spennende å høre hva folk synes, for man blir litt blind når man har jobbet lenge med en låt og skrevet den selv, sier den populære artisten om hennes nye singel som slippes på alle kanaler i slutten av uken.

Astrid Smeplass

SPENT: Astrid Smeplass er spent på hvordan hennes nye singel «2AM» som slippes på fredag blir mottatt.

Foto: Kristian Nymoen / NRK

Smeplass forklarer at den nye singelen «2AM» ble til i februar, da hun jobbet med forskjellige produsenter og låtskrivere i Stockholm.

– Sangen er veldig mystisk. Jeg tror folk kommer til å bli overrasket når de hører den, de vet ikke hva som kommer. Den handler om å være så forelsket at man blir avhengig av en person. I låta beskrives følelsen av å være forelsket, som følelsen av å være neddopet. At man er rusa på kjærlighet, sier sangeren.

Tror på Skandinavisk bølge

Det har vært stille fra den populære «Idol»-deltakeren, som ble et kjent TV-fjes i fjor, etter at hun endte på en femteplass i «Idol». I mellomtiden har Smeplass signert med plateselskapet Universal Music, fått låtskriverkontrakt med Sony/ATV og jobbet med å finne den rette sounden og uttrykket.

– Det har vært en prosess å finne ut hvilket sound, og hva slags artist jeg vil være, og nå har jeg funnet ut av det, sier Smeplass.

Låtskriveren synes det er spennende å jobbe med musikk i Skandinavia, og mener at hele verden følger de nordiske landene.

– Vi ligger så langt foran resten av verden med tanke på streaming og nett. Vi som jobber i musikkbransjen merker at hele verden følger med på Skandinavia, sier artisten.

Saken fortsetter under videoen:

Om USA-eventyr: – Mulig for meg også

Låtskriveren tror at det er mulig å slå gjennom i USA med den rette låten, og mener at Nico & Vinz` klatring på hitlistene over dammen beviser det.

– Hva tenker du om Nico & Vinz` Billboard-suksess?

– Den låte ble jo først godt streamet på Spotify, ble stor i Norge og Skandinavia, og så spredde det seg kanskje på grunn av streamingen, sier Smeplass, og avslutter:

– Da ser man at det er godt mulig for meg også. Har man en god låt kan den krype over Atlanteren og plutselig bli stor i USA. Målet er å nå ut internasjonalt, men jeg har et avslappet forhold til det.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor