Hopp til innhold

Anette Lauenborg Waaler

Som fireåring lærte Anette seg hele Jungelboken-musikalen utenat. Etter det var det ingen vei tilbake.

Anette Lauenborg Waaler
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Anette er en blid jente på 22 år. Hun er født i Bergen, men flyttet til Røa i Oslo da hun var liten og har vokst opp der sammen med mor, far, storebror Christian og lillesøster Helena. Denne høsten kommer til å bli travel for Anette, i tillegg til deltakelse i Drømmerollen, går hun nemlig tredjeåret på Bårdar.

Som seg hør og bør for en jente født på vestlandet er Anette glad i å være ute i naturen og å gå turer i fjellet. Dessuten er hun en reser på Sudoku, og beskriver seg selv som en skikkelig nerd på området.

I tillegg til å danse og synge spiller Anette piano, og om du syns du har sett henne før, kan det nok stemme, hun spilte nemlig rollen som storesøster Katrine i serien "Jonny & Johanna" som gikk på NRK fra 2003-2006.

Drømmerolle?
- Jeanine i Hair. En ufattelig morsom rolle!

Favorittmusikal?
- Jeg så Jungelboken da jeg var fire år og lærte meg hele musikalen utenat, så den vil alltid bety noe spesielt for meg. Ellers elsker jeg musikken fra Hair, Les Miserables og Lion King.

Hvorfor bør nettopp du få hovedrollen?
- Dette er en rolle jeg vet jeg vil passe godt til å spille. Det er en rolle som er lik meg på mange måter.

Hvilket yrke ville du valgt om du ikke kunne vært utøvende kunstner? - Ja, det lurer jeg også på… Jeg har jo prøvd å se på alternativer, men jeg klarer ikke se for meg meg selv i en ni til fire-jobb. Men om jeg måtte velge noe helt annet så hadde jeg kanskje jobbet i en bistandsorganisasjon.

 

Nett-TV: Se presentasjonen av Anette her!

 

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters