NRK Meny
Normal

Heidi Ruud Ellingsen

Heidi er den nye Kathy Selden! Bli bedre kjent med Narviksjenta her!

Heidi Ruud Ellingsen
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Se bilder fra Heidis tid i Drømmerollen her!

 

Heidi kommer fra Narvik, der hun vokste opp sammen med mor, far og lillebror Sverre. Da hun som 19-åring var ferdig med videregående, flyttet hun til Oslo og begynte på Bårdarakademiet. Heidi har et nært forhold til familien sin, og er aldri hjemme i Narvik uten å ha besøkt hele slekta før hun drar tilbake til Oslo igjen.

I vår har Heidi vært med i oppsetningen ”Spellemann på taket” på Oslo Nye, og fikk i en drøy uke steppe inn i en av hovedrollene, da vedkommende som hadde rollen ble syk. Dette ga mersmak, og Heidi er nå klar for nye utfordringer på scenen.

Heidi er glad i å være ute i naturen, i fjor satte hun og kjæresten hennes sport i å bestige flest mulig fjelltopper i løpet av sommeren. Det spørs hvor mange fjellturer det blir tid til i høst, med fullt kjør med Drømmerollen, men skal vi tro Heidi er det helt greit!

Drømmerolle?
- Oj, det var et vanskelig spørsmål! Det finnes mange fine roller som jeg drømmer om å gjøre, men jeg kommer ikke utenom Eponine i "Les Miserables", Elphaba i "Wicked" og selvfølgelig Kathy i "Singin’ in the rain".

Favorittmusikal?
- Jeg syns det er vanskelig å sette fingeren på akkurat én favoritt. Hvis jeg må plukke ut noen, er jeg veldig glad i musikken til "Miss Saigon". Det siste året har jeg jobbet i "Spellemann på taket", og har dermed fått et spesielt forhold til den.

Hvorfor bør nettopp du få hovedrollen?
- Om jeg er den rette til rollen, må juryen og publikum avgjøre, og skulle jeg være så heldig håper jeg at jeg har egenskaper og kvaliteter som passer til nettopp denne rollen.

- Hvilket yrke ville du valgt om du ikke kunne vært utøvende kunstner? -
Jeg er heldig som foreløpig ikke har trengt å ta stilling til det, for det ville vært forferdelig vanskelig. Jeg er den mest ubestemte personen i verden, og ville følt meg som vinglepetter i Fjordland-reklamen... Altfor mange valgmuligheter! I førsteklasse på videregående hadde jeg faktisk bestemt meg for å bli lege, men jeg er glad for at jeg ombestemte meg!

 

Nett-TV: Se presentasjonen av Heidi her!

 

Flere kulturnyheter