NRK Meny
Normal

Ingeborg Reinaas

Ikke bare kan Ingeborg danse, hun kan slåss på scenen også!

Ingeborg Reinaas
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Ingeborg er vokst opp på en gård i Åsenfjord i Nord-Trøndelag sammen med moren, faren og søsteren sin. Men det var ikke gårdsbruk som skulle bli Ingeborgs store lidenskap, det var musikken og dansen.

- Både min søster og jeg har vokst opp med musikk, og begynte tidlig i korps- og instrumentlære, forteller Ingeborg.
Begge to har senere utdannet seg innen feltet.

Ingeborg er ei aktiv jente, som er glad i trening og friluftsliv. I tillegg har har hun drevet med såkalt Stage Combat (scenekamp) og er kvalifisert i nevekamp, stokk, sverd og kniv, så dette er ikke ei jente du vil legge deg ut med!

Drømmerolle?
- Norma Desmond i ”Sunset Boulevard”. En helt fantastisk rolle; kjempeinteressant og utfordrende karakter. En rolle jeg selvfølgelig ikke kan spille med det første. Trenger noen år på baken.

Favorittmusikal?
- Favorittene mine skifter fra dag til dag. Liker mye i forskjellige sjangre og epoker. ”City of angels”, ”Kiss me, kate”, ”Side Show”, ”Jekyll & Hyde” og ”Wild Party” kan for eksempel nevnes.

Hvorfor bør nettopp du få hovedrollen?
- Jeg bør få den hvis publikum syns jeg er den rette til rollen. Det er dem som bestemmer.

Hvilket yrke ville du valgt om du ikke kunne vært utøvende kunstner? - Jeg har aldri sett for meg andre alternativer når det gjelder yrke, for jeg har alltid vært så fokusert på skuespill/musikalyrket. Jeg er glad i språk, så jeg ville kanskje valgt noe innenfor det området. Tolk kanskje?

 

Nett-TV: se presentasjonen av Ingebor her!

 

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).