Hopp til innhold

– Jeg finner ofte fjær på de rareste steder

I sin nye bok røper prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng sin kontakt med englene, og blant annet hvordan det dukker opp fjær på de merkeligste steder.

Märtha Louise og Elisabeth Nordeng

Märtha Louise og Elisabeth Nordeng er aktuelle med ny bok om engler.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK

Prinsesse Märtha Louise og hennes englemakker Elisabeth Nordeng lanserer i dag sin andre bok «Englenes hemmeligheter».

Etter at de startet engleskolen Astarte Education i 2007, og ga ut sin første bok «Møt din skytsengel» i 2009, møtte forfatterne både forståelse og kritikk. Flere mener at Märtha Louises flørt med engler ikke lar seg kombinere med hennes offentlige rolle.

– Jeg er jo en gang prinsesse, og jeg er nå en gang som jeg er. Alle mennesker har rett til å være den de er og leve det ut. Og det har jeg og, sier prinsesse Märtha Louise til NRK.no.

Prinsessens og Nordengs påståtte kontakt med engler tar et steg videre i den nye boken, og er en videreføring av deres prosjekt om åndelig selvutvikling.

Forfatterne vil hjelpe leserne med å finne en tilstedeværelse i livet. I boken skildrer de samspillet med englene, og vil at leserne skal bruke nye sider ved seg selv for at englene kan bli en naturlig del av hverdagen.

– Vi holder ikke på med psykiatri, dette er selvutvikling med en åndelig dimensjon på kursplan. Det er for mennesker som er på en søken, forklarer prinsesse Märtha Louise.

Den første hemmeligheten englene vil avsløre for deg er at de er skapt av ren gudskraft – av rent lys.

Les også: Märtha Louise får Madonna-støtte

Les også: - Englene helbredet meg

NETT-TV: – Jeg er som jeg er

Video Märtas englebok

NETT-TV: – Jeg fikk en duft av roser

– Det er alltid en fjær et sted

Forfatterne forteller også om hva som foregår på Astarte Education, populært kalt engleskolen.

På kursene de holder over hele verden for å hjelpe folk å komme i kontakt med skytsengelen sin, dukker det av og til opp fjær på utenkelige plasser.

«Meditasjonen kan ikke ha vart mer enn 10-15 minutter, og det skal sies at det ikke var spesielt mye vind denne dagen. Da vi åpnet øynene var alle dekket med hvite fjær».

Fjærene er der for å trøste deg i din tvil om at englene finnes, skriver forfatterne.

– Det kan høres litt forunderlig ut når det blir tatt ut av sammenhengen. Vi har jo litt forskjellige opplevelser til disse fjærene, ler prinsessen.

– Når kurselevene har møtt skytsenglene sine for første gang , så er det veldig ofte at det har dukket opp en fjær midt i ringen, som ikke var der fra før. De fjærene dukker opp rundt omkring. Englene kontakter oss på veldig mange måter. Fjærene kan være en måte å stoppe opp på i den hektiske hverdagen, også dukker det opp en fjær, og du ser på den, og kommer i kontakt med deg selv igjen, forklarer prinsessen.

Märtha Louises ektemann, Ari Behn, skal også ha lagt merke til de mange fjærene som ifølge prinsessen befinner seg i hennes omkrets.

«Mannen min mener at fjær forfølger meg. Det er alltid en fjær et sted uansett om det er vinter eller sommer, om vi er på fjellet eller ved sjøen, i byen eller på landet. Han har begynt å se det som en artig lek».

Les også: – Vi har litt humor på det selv

Les også: Snåsamannen tror ikke på Märtha

Lekte tampen brenner med engel

Prinsessen og Nordeng skildrer møtene de har med englene, og har skrevet veiledningsmetoder for hvordan leserne kan oppnå kontakt med de ulike englene.

Engelen Chamuel er beskrevet som en «ekspert på å finne det du søker», og er til god hjelp når prinsessen roter bort sine eiendeler. Prinsesse Märtha forteller om dagen hun mistet nøkkelen sin i gresskledd bakke, utenfor et korlokale.

«Jeg ble ganske desperat, for når vi mister en nøkkel til disse lokalene, må vi bytte låsene i hele bygget».

Hun lette intenst i tre kvarter, uten resultat.

«Plutselig sa Chamuel at vi skulle leke tampen brenner. Jeg tenkte at nå klikker det for meg. Jeg kan ikke stå her på gressbakken og leke tampen brenner med en engel. Det er for drøyt».

Prinsessen fant til slutt nøkkelen.

– Jeg tvilte før

NRK spør om forfatterne er hundre prosent sikre på at engler finnes.

– Det er vi helt sikre på, sier de.

For dere tror ikke, dere vet?

– Vi har tillit til at englene er her, sier Nordeng.

– Det er noe med at når du begynner å kommunisere med de, så er det vanskelig å si at de ikke finnes. Helt i begynnelsen tvilte jeg, men nå vet jeg at de er her. Det er som at du sitter der, sier Märtha Louise.

Jeg satte i gang. «Kaldt». Jeg skiftet retning. «Varmere, varmere, varmt». STOPP! lød det fra Chamuel. Det tok nøyaktig fem sekunder. Nå er jeg på bærtur, tenkte jeg, det her er helt sykt. Men da jeg så ned, lå nøkkelen mellom føttene mine i gresset.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters