Märtha Louise får Madonna-støtte

Hun har blitt kalt heks, selvutnevnt yppersteprest og svindler den siste uka. Men popstjernen Madonna omtaler prinsesse Märtha Louise som «et lys».

Märtha Louise og Madonna

Märtha Louise får støtte fra Madonna, sier popsangerens healer til NRK.

Foto: SCANPIX

Tor-Arne Jensen

Tor-Arne Jensen er Madonnas personlige healer.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Det forteller Madonnas personlige healer, nordmannen Tor-Arne Jensen.

Han snakket med popstjernen i går, og forteller at hun har fått med seg bruduljene rundt prinsessen angivelige evner til å snakke med de døde.

Hun sa at hun ikke kjenner Märtha Louise personlig og aner ikke noe om hva slags kunnskaper og evner hun har. Men ut fra det lille hun hadde lest på nettet, sa hun at hun synes hun virker som en veldig modig og sterk person, forteller Jensen til NRK Ukeslutt.

– Hun kaller henne for et «et lys» og en modig person som tør å si og gjøre det hun gjør nå.

– Vær forsiktig med de døde

Madonna er selv veldig opptatt av det overnaturlige, og er også en del av kabbala-bevegelsen som baserer seg på jødisk mystisisme.

Selv om Madonna støtter prinsessen for å tørre å stå for det hun mener, kommer popstjernen med en advarsel når det gjelder å snakke med folk som har gått bort, forteller Jensen.

– Man skal være veldig forsiktig med å kontakte de avdøde. Men hun tror på et liv etter døden og på reinkarnasjon. Hun er veldig positiv til det, men hun sier hun aldri selv har tatt kontakt med en som er død.

Popstjernen mener også Märtha Louise bør være bevisst på sin posisjon som prinsesse og at hun har påvirkningskraft på mange mennesker.

– Madonna ser selv på den posisjonen hun selv har. Det hun sier og gjør blir veldig seriøst tatt opp av tilhengerskaren hun har. Og det samme vil jo prinsesse Märtha Louise ha. At det hun sier og gjør blir veldig seriøst tatt opp av de som digger Märtha Louise, sier Jensen.

Forut for sin tid

Prinsessens påstander om at hun kan kommunisere med de døde har vekket sterke reaksjoner den siste uka.

Religionshistoriker Hanne Nabintu Herland omtalte Märtha Louise som en heks , mens representanter for kirken og Snåsamannen har advart sterkt mot prinsessens påståtte evner .

– Det er umulig å snakke med de døde. Jeg har aldri prøvd og skal aldri gjøre det heller, sa Snåsamannen til VG tidligere denne uken.

– Det å røre i dette kan åpne for okkulte krefter som vi ikke har oversikt over, sier biskop i tunsberg Laila Riksaasen Dahl til NRK .

Flere mener også at Märtha Louises flørt med engler og det okkulte ikke lar seg kombinere med hennes offentlige rolle, og at hun derfor må si fra seg prinsessetittelen.

Madonna tror, ifølge Jensen, at bråket viser at Märtha er forut for sin tid.

– Hun sier kanskje at det er forventa og at det sånn man må regne med vil komme, men at slike ting vil bli mer og mer vanlig i fremtiden. At vi da søker mot det som kanskje er fremmed i dag, sier Jensen.

– Hva ville Madonna sagt til Märtha Louise hvis hun møtte henne?

– At det er bedre at hundre ler av deg hvis du klarer å hjelpe én person.

Kulturstrøm