Hopp til innhold

Radioresepsjonen klar for comeback med «Mad Max»-parodi

På fredag er Radioresepsjonen tilbake på NRK P13 med sending fra Øyafestivalen. Det ble i dag markert med en promovideo i ren «Mad Max»-stil.

Radioresepsjonen med ny promovideo i Mad Max-stil.

PROMO: Radioresepsjonen gjør seg klare til nye sendinger på mandag med å slippe en «Mad Max: Fury Road»-inspirert promovideo.

Radioresepsjonen

TILBAKE: På mandag er Steinar og Tore Sagen sammen med Bjarte Tjøstheim tilbake på radio med Radioresepsjonen.

Foto: NRK

Etter å ha vært borte fra radioen siden desember i fjor, starter Radioresepsjonen opp igjen på NRK P13 fredag med sending fra Øyafestivalen.

I den anledning slapp de tre kjente radiopersonlighetene Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim en promovideo på programmets Facebook-side.

En video tydeligvis inspirert av filmen «Mad Max: Fury Road».

– Ønsket noe episk

Per Harald Kårstad hadde regien på videoen. Han sier det var trioen selv som ønsket å gjøre noe stort.

– I utgangspunktet foreslo vi en mye enklere og smålåten idé for redaksjonen, men herrene ønsket seg noe mer episk, sier han.

– Manusutvikling og opptak ble gjort før sommeren. Da var «Mad Max: Fury Road» det mest storslåtte som herja på kinolerretet. Det blir ikke mer episk enn det. Og det er jo alltid gøy å kle seg ut og kjøre rundt i snurrige kjøretøy, forklarer Kårstad.

Kynisk

Programleder Steinar Sagen sier de ønsket å dra veksler på det han kaller den største kinofilmen i år.

– Vi ville prøve å utnytte den. Helt kynisk selvfølgelig. Dessuten er det litt gøy estetikk, som både er gøy for dem som lager kostymene og for oss, sier han.

Bjørn Eidsvåg, som er en av de faste vikarene i programmet, er også med i videoen.

– Han hadde store problemer med å spille skurk, siden han er så snill på ordentlig, sier Sagen.

Bjørn Eidsvåg, Radioresepsjonen

SKURK: Bjørn Eidsvåg har vikariert flere ganger i Radioresepsjonen, og dukker naturligvis også opp i promovideoen.

Foto: NRK

Nye spalter

Steinar Sagen sier de introduserer noen nye spalter til programmet i år. Blant annet «Gründerspalten» og «Kronikkposten».

– Hva gjør vi når oljen tar slutt? I Gründerspalten trenger vi hjelp til å finne opp nye businessideer, sier han.

– Så er det «Kronikkposten», som er helt naturlig med tanke på alle kronikkene som er skrevet om oss de siste årene. Nå skal vi skrive kronikkene.

Radioresepsjonen er ikke de eneste som har parodiert den siste «Mad Max»-filmen. I vår slapp den amerikanske talkshowverten Conan O'Brien en lignende video i forkant av hans besøk ved tegneseriemessen Comic-Con i San Diego.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor