- En ny epoke

- Til våren starter en ny epoke for oss, sier Øystein Greni i BigBang.BigBang. Foto: Warner.

- Til våren starter en ny epoke for oss, sier Øystein Greni i BigBang.BigBang. Foto: Warner.

I løpet av våren slipper BigBang sitt nye livealbum ”Radio, Radio, TV, Sleep”. Materialet som skal med på plata begynte bandet torsdag å ta opp i Trondheim med en akustisk konsert og følger opp fredag med en elektrisk konsert.

- Nå har vi gitt ut så mange plater og spilt så mange sanger at vi ikke får spilt alle sammen i løpet av en konsert. Det blir vanskelig å ta de akustiske innimellom de mer rocka. Og det er mange som har spurt oss om å spille de roligere låtene også, så da gjør vi det, sier Øystein Greni til Kveldsåpent i NRK P1.

BigBang skal også ha doble konserter i

Øystein Greni og BigBang har gitt ut fire plater og spilt mange konserter. Nå gir de også ut liveplate. Foto: Per Ole Hagen.

Øystein Greni og BigBang har gitt ut fire plater og spilt mange konserter. Nå gir de også ut liveplate. Foto: Per Ole Hagen.

Stavanger og Oslo og resultatet blir en dobbel liveplate der den ene halvparten er akustisk. Totalt skal bandet plukke materiale fra åtte eller ni konserter.

Triks som funker

Bakgrunnen for navnet på plata ”Radio, Radio, TV, Sleep” er et gammelt hotelltriks for omreisende.

- På noen hoteller kan man åpne betalings-tv hvis du trykker ”radio, radio, tv, sleep”. Jeg husker ikke hvem vi lært det av, men da vi begynte å turnere er dette noe alle musikere sjekker når de kommer på hotellet.

- Funker det?

- Det gjør det en del steder. Men absolutt ikke over alt. Men sikkert fire-fem ganger.

- Kommer det noen overraskelser underveis på denne turnéen?

Det har vært gjennomtrekk i BigBang. Bandet består for tiden av Øystein Greni, Nikolai Eilertsen og Olaf Olsen. Foto: Warner.

Det har vært gjennomtrekk i BigBang. Bandet består for tiden av Øystein Greni, Nikolai Eilertsen og Olaf Olsen. Foto: Warner.

- Vi kommer sikkert til å legge vekt på litt forskjellige låter på de forskjellige stedene, men her i Trondheim er jo dette helt ferskt for oss.

Onsdag var BigBang i Halden og gjorde ferdig en lydbuss med 24 spors analogt opptaksutstyr som de tar opp alle konsertene med.

- Vi får jo høre litt på stoffet etter konsertene her i Trondheim, og da vet vi hvor landet ligger.

- Dukker det opp noen gjesteartister underveis?

- Ja, i Oslo blir det en del av det. De andre stedene er vi ikke helt sikre ennå. Så vidt jeg vet ikke i Trondheim, men det kan fort skje noe.

Ny epoke etter liveplate

- Mange lurer kanskje på hvorfor dere ikke har kommet med konsertplate før?

- Det er kanskje mange som lurer på hvorfor det kommer i det hele tatt. Men det er mange som har spurt, lenge. For det første føler vi at vi er bra nå, og har hatt den samme besetningen en stund og trives godt sammen. Så det er bra både teknisk og på det mer ”åndelige” nivået. Samtidig tror jeg ennå vi ikke er blitt lei av å spille live, som mange band sikkert blir. Så vi får fange den gløden før vi blir gamle, sier Greni.

Øystein Greni kan imidlertid berolige fansen med at dette ikke er noen avslutningsturné.

- Så vidt jeg vet er det ikke det, men det blir jo på en måte en oppsummering av hva vi har vært frem til nå. Så etter denne liveplata starter nok på mange måter en ny epoke.

Her spiller BigBang i februar:

07. Samfundet, Trondheim

08. Veka '03, Volda

12. Meieriet, Sogndal

13. Hulen, Bergen (Akustisk)

14. Hulen, Bergen

15. Rockefeller, Oslo

16. John Dee, Oslo (Akustisk)

20. Vaskeriet, Kristiansand

21. Folken, Stavanger

Siste nytt: Kultur

 • Trailer "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant". Kinopremiere 25. desember 2013.

  Kan få publikumspris

  Den svenske filmen «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» er nominert til publikumsprisen foran European Film Awards 2014.
  Den svenske filmen ble også en stor publikumsfavoritt her i Norge, melder NTB.

 • Susanne Sundfør på Bergenfest 2007 - Foto: unknown / NRK
  Foto: unknown / NRK

  Sundfør til de unge

  Sterke artistnavn som Susanne Sundfør, Thea & The Wild, Sondre Lerche og Jaga Jazzist står på artistlisten når Oslo-scenen Parkteatret byr på konserter for unge publikummere.
  Det er såkalt fri aldersgrense, og man retter seg spesielt mot dem mellom 14 og 18 år med tidligere konsertstart og rimelig inngangspris, melder NTB.

 • Ny smakebit fra Foo Fighters

  Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.