- Nå har vi gitt ut så mange plater og spilt så mange sanger at vi ikke får spilt alle sammen i løpet av en konsert. Det blir vanskelig å ta de akustiske innimellom de mer rocka. Og det er mange som har spurt oss om å spille de roligere låtene også, så da gjør vi det, sier Øystein Greni til Kveldsåpent i NRK P1.

BigBang skal også ha doble konserter i

Øystein Greni og BigBang har gitt ut fire plater og spilt mange konserter. Nå gir de også ut liveplate. Foto: Per Ole Hagen.

Øystein Greni og BigBang har gitt ut fire plater og spilt mange konserter. Nå gir de også ut liveplate. Foto: Per Ole Hagen.

Stavanger og Oslo og resultatet blir en dobbel liveplate der den ene halvparten er akustisk. Totalt skal bandet plukke materiale fra åtte eller ni konserter.

Triks som funker

Bakgrunnen for navnet på plata ”Radio, Radio, TV, Sleep” er et gammelt hotelltriks for omreisende.

- På noen hoteller kan man åpne betalings-tv hvis du trykker ”radio, radio, tv, sleep”. Jeg husker ikke hvem vi lært det av, men da vi begynte å turnere er dette noe alle musikere sjekker når de kommer på hotellet.

- Funker det?

- Det gjør det en del steder. Men absolutt ikke over alt. Men sikkert fire-fem ganger.

- Kommer det noen overraskelser underveis på denne turnéen?

Det har vært gjennomtrekk i BigBang. Bandet består for tiden av Øystein Greni, Nikolai Eilertsen og Olaf Olsen. Foto: Warner.

Det har vært gjennomtrekk i BigBang. Bandet består for tiden av Øystein Greni, Nikolai Eilertsen og Olaf Olsen. Foto: Warner.

- Vi kommer sikkert til å legge vekt på litt forskjellige låter på de forskjellige stedene, men her i Trondheim er jo dette helt ferskt for oss.

Onsdag var BigBang i Halden og gjorde ferdig en lydbuss med 24 spors analogt opptaksutstyr som de tar opp alle konsertene med.

- Vi får jo høre litt på stoffet etter konsertene her i Trondheim, og da vet vi hvor landet ligger.

- Dukker det opp noen gjesteartister underveis?

- Ja, i Oslo blir det en del av det. De andre stedene er vi ikke helt sikre ennå. Så vidt jeg vet ikke i Trondheim, men det kan fort skje noe.

Ny epoke etter liveplate

- Mange lurer kanskje på hvorfor dere ikke har kommet med konsertplate før?

- Det er kanskje mange som lurer på hvorfor det kommer i det hele tatt. Men det er mange som har spurt, lenge. For det første føler vi at vi er bra nå, og har hatt den samme besetningen en stund og trives godt sammen. Så det er bra både teknisk og på det mer ”åndelige” nivået. Samtidig tror jeg ennå vi ikke er blitt lei av å spille live, som mange band sikkert blir. Så vi får fange den gløden før vi blir gamle, sier Greni.

Øystein Greni kan imidlertid berolige fansen med at dette ikke er noen avslutningsturné.

- Så vidt jeg vet er det ikke det, men det blir jo på en måte en oppsummering av hva vi har vært frem til nå. Så etter denne liveplata starter nok på mange måter en ny epoke.

Her spiller BigBang i februar:

07. Samfundet, Trondheim

08. Veka '03, Volda

12. Meieriet, Sogndal

13. Hulen, Bergen (Akustisk)

14. Hulen, Bergen

15. Rockefeller, Oslo

16. John Dee, Oslo (Akustisk)

20. Vaskeriet, Kristiansand

21. Folken, Stavanger