Partilederne fra H, Ap, Frp, SV, V, KrF, Sp og MDG møttes til debatt etter at valgresultatet var klart.
 • Norwegian slår tilbake mot mark-påstander

  – Jeg fester ikke lit til historien i Aftonbladet, det er som tatt ut av luften. Hvis det er kritikkverdige forhold i et selskap så er det naturlig at en leder, som en kabinsjef er, tar det opp internt, sier kommunikasjonsdirektør i Norwegian Anne-Sissel Skånvik til NRK.

  Anne-Sissel Skånvik
  Foto: Mats Lundqvist / Norwegian
 • – Nådde ikke målet

  Med en bukett roser i hendene svarte statsministeren villig på spørsmål fra de få pressefolkene som ventet på ham utenfor boligen.

  – Vi hadde som mål å vinne tre valg på rad, det har knapt skjedd før i norsk politisk historie, men vi nådde ikke det målet, og det er vi selvsagt skuffet over. Men Ap har fått et valgresultat det står stor respekt av. Vi er blitt Norges største parti med god margin, sa Stoltenberg.

 • – Jeg ønsker Erna lykke til
 • – Nå skal jeg sove
 • Se utdrag fra partilederutspørringen
 • Audun Lysbakken sin valgvaketale
 • Langeland ute av Stortinget

  SV-profil Hallgeir Langeland er ute av Stortinget etter at partiet oppnådde en oppslutning på 3,3 prosent i Rogaland fylke. SV mistet dermed sin eneste representant fra Rogaland.

  Hallgeir Langeland under valgkampen i 2013
  Foto: Siri Wichne Pedersen
 • Vil ha mest mulig sentrumskraft i regjering

  – Jeg tror at kraften blir større om både Venstre og KrF står sammen i en regjering enn om det bare blir en av oss. Jeg har ikke drevet valgkamp for at andre skal komme i regjering, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

  Trine Skei Grande - valgvake 2013
 • Hareide: - Sentrum har fått en nøkkelrolle

  Sentrum har fått en nøkkelrolle i politikken, og Trine Skei Grande og jeg har fått et betydelig sterkere tillitsvotum enn ved forrige stortingsvalg, sa Knut Arild Hareide

 • Oljeboring vanskeligst

  – En av de vanskeligste sakene er Lofoten, Vesterålen og Senja. Vi og Frp ønsker å starte en konsekvensutredning, mens KrF og Venstre ikke ønsker det, sier Erna Solberg.

  Erna Solberg - valgvake 2013
Innholdet som lå her kan ikke vises.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget

Flere hundre mennesker møtte opp i Dronningparken for å gå et glimt av Erna Solberg og den nye borgerlige regjeringen.

– Siv får gjennomført det hun lover

Den nyvalgte regjeringen ble mottatt som superstjerner da de møtte folket i Dronningparken i Oslo i ettermiddag.

– Eg veit at eg kjem i et departement der det jobbar dyktige folk, seier påtroppande kommunalminister Jan Tore Sanner. Han har lang erfaring frå Stortinget, og seier at han føler seg godt førebudd til jobben.

– Har sommerfugler i magen

Statsminister Erna Solberg ringte aldri Jan Tore Sanner da hun skulle tilby ham statsrådspost. – I vår moderne tid driver vi med dørbank, så Erna kom og banket på hos meg, sier han.

Jens Stoltenberg sa at han har fått et nært og fint forhold til kongen idet han gikk inn til sitt siste statsråd i denne omgang.

Stoltenberg: - Gleder meg til å bo hjemme!

– Det har vært veldig fint å bo i statsministerboligen med mye praktisk hjelp og nærheten til Slottet og Stortinget, men det skal bli godt å bo hjemme!

Slik blir trolig kabalen

Desse blir statsrådar

Her er lekkasjane frå statsrådskabalen til den nye regjeringa. Onsdag får du se om kabalen går opp.