NRK Meny

Venstre - valg 2013

Oppsummert

* Norsk sosialliberalistisk parti.
* Norges eldste parti - stiftet 1884

 • – Vi har hentet tilbake tapte velgere

  Tidligere Venstre-leder Odd Einar Dørum fikk jubel fra salen da han presenterte 5, 2 prosents oppslutning for Venstre etter at 85 prosent av stemmene er talt opp. I Oslo ligger oppslutningen på over åtte prosent. – Vi har hentet tilbake velgere vi trodde mistet ved forrige valg, sier han.

  dørum
 • – Hadde aldri turt å håpe på så bra resultat

  – Jeg hadde ikke turt å håpe på et så godt resultat, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NRK.no. Venstre ligger nå med en oppslutning på 5, 2 prosent når nesten 69 prosent av stemmene er talt opp. – Jeg hadde vært fornøyd med alt over 4,0001, for oss handlet det om å komme over sperregrensen.

  trine
 • – Vi klarte det!

  – Vi klarte det! Vi klarte å dytte oss tilbake over sperregrensen og det spøkelser der, og ligger nå på femtallet. Vi kan klare å dytte oss enda lenger. Det har vi klart ved å snakke om vår politikk, få frem hvor viktig Lofoten, Senja og Vesterålen er. Vi har fått frem grønn politikk, sier Trine Skei Grande til Venstres valgvake etter å blitt tatt i mot som helt. Hun fremhevet også skole og fattigdom som viktige områder partier har klart å kommunisere i forkant av sukessvalget.

  Trine Skei Grande - valgvake 2013
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger