Hopp til innhold

Dansk politi skjøt mann med øks utenfor Mohammed-tegnerens hus

En mann væpnet med øks ble skutt av politiet etter at han brøt seg inn i hjemmet til den danske tegneren Kurt Westergaard fredag kveld.

Kurt Westergaard

Kurt Westergaard

Foto: Scanpix/AP

Det var i 22-tiden fredag kveld, mannen ble stanset av dansk politi i Kurt Westergaards hus i Viby. 27-åringen er kjørt til sykehus med skuddskader i den ene armen og det ene beinet. Det skriver den danske avisa Politiken.

Kastet øksen mot politiet

- Mannen hadde både en kniv og en øks. Få minutter etter vi mottok alarmen, var det to patruljer på stedet, sier Bent Preben Nielsen, politiinspektør i Østjyllands Politi til politiken.dk.

- Mannen kastet øksen etter en av betjentene, som så avfyrte to skudd mot ham. Det ene traff mannens venstre hånd og det andre mannens høyre kne.

Mannen gikk amok og forsøkte å angripe tegneren, som søkte tilflukt i et såkalt sikringsrom.

- Jeg trakk meg tilbake i sikringsrommet da han kom inn i huset. Jeg skjønte at jeg ikke kunne matche ham. Så jeg varslet politiet, forteller en rystet Westergaard til avisa Jyllands-Posten.

Hadde barn i huset

27-åringen ropte om hevn og blod på gebrokkent dansk mens han forsøkte å bryte seg inn i sikringsrommet. Westergaard sier det gikk spesielt innpå ham at hans fem år gamle barnebarn var i huset da angrepet skjedde.

- Det var uhyggelig. Det viktigste er jo at jeg husket å tenke meg om og kom i sikkerhet. Men det var nære på, sier tegneren.Bomberyddere skal gå igjennom huset og 10 politibiler har sperret av området.

Den 27 år gamle mannen vil bli siktet for drapsforsøk og politibetjenten som avfyrte skuddene vil bli tatt inn til avhør lørdag.

Kurt Westergaard har vært drapstruet en rekke ganger siden han tegnet Muslimenes profet Muhammed. I 2006 ble to menn anholdt for å ha forsøkt å myrde tegneren. Han har siden også mottatt bombetrussler.

Les også: – Drapstruslene gjør meg sint | Muhammed-karikaturbok sensureres | Muhammed-tegner gjør det igjen | - Ødelegger avisens troverdighet | Jyllands-Posten frifunnet | Vatikanet fordømmer karikaturene | Utgir nye Muhammed-tegninger

SISTE NYTT

Siste nytt