- Ødelegger avisens troverdighet

Kurt Westergaard opptrådde i dag som gjesteforeleser på Dansk Folkepartis landsmøte. Det er sjefsredaktør i Jyllands-Posten kritisk til.

Kurt Westergaard

Kurt Westergaard gikk under jorda i tre år etter å ha tegnet de oppsiktsvekkende Muhammad-tegningene.

Foto: SCANPIX / SCANPIX

I Danmark vekker det oppsikt at Kurt Westergaard, som tegnet den mest omstridte karikaturtegningen av profeten Muhammed, i dag opptrådte som gjesteforeleser på Dansk Folkepartis landsmøte.

Sjefredaktør i Jyllands-Posten, Jørn Mikkelsen, stiller seg kritisk til Westergaards opptreden.

- Jeg visste ikke at Westergaard skulle holde tale, og dersom jeg hadde visst det hadde jeg sagt nei, sier Jørn Mikkelsen til Jyllands-Posten.

Sjefsredaktøren vil beskytte avisens troverdighet, og sier at ingen av de ansatte må opptre i politiske sammenhenger.

- Jeg vil ta dette opp med vedkommende, sier Mikkelsen.

Gikk under jorda

Det er den første offentlige talen Westergaard har holdt siden offentliggjøringen av Muhammed-tegningene i Jyllands-Posten i 2005. Han har i tre år levd under beskyttelse fra Politiets Etterretningstjeneste i Danmark (PET).

Les også: - Har politiet som «gud»

Den 71 år gamle tegneren Kurt Westergaard er mannen bak de mest oppsiktsvekkende karikaturtegningene av muslimenes profet Muhammed. Westergaard fikk i 2005 halve av den muslimske verden mot seg, og satte Danmark og demokratiet på den internasjonale dagsorden.

Les også: Vatikanet fordømmer karikaturene

Hylles for humor

Da han i dag holdt tale i Herning på Jylland fikk Westergaard hjertelig omtale av partileder Pia Kjærsgaard. Partilederen mente det var godt han fortsatt kunne spøke om hendelsen, til tross for trusslene han mottok fra danske og muslimer.

– Du er en av hverdagens helter. Risikoen for at du skulle bli fengslet i Jordan kommenterte du med å si at det var da i orden, så lenge de serverte svinekoteletter. Det er godt at du kan reagere på den måten, sier Kjærsgaard.

Westergaard takket i sin egen tale PET for at han fortsatt lever.

– PET har reddet livet mitt. Det er en autoritet i hverdagen, sa han, og fastslo at han fortsatt vedsto seg tegningen av Muhammed med en bombe i turbanen, sa han på landsmøtet.

SISTE NYTT

Siste nytt