Vatikanet fordømmer karikaturene

Vatikanet har gjort felles sak med muslimer som fordømmer at de danske karikaturene av profeten Muhammed ble trykket opp igjen.

Egyptisk protest mot karikaturene

Egyptiske kvinner protesterer mot karikaturene. 'Vi vil ofre våre liv for deg' og 'Boikott Danmark' står det på plakatene.

Foto: KHALED DESOUKI / AFP

Kritikken av at flere danske aviser har trykket Jylland-Postens tegninger, blir framsatt i en felles uttalelse med representanter for sunnimuslimenes viktigste universitet, det egyptiske Al-Ahsar.

Uttalelsen kommer etter et to dager langt møte i Kairo mellom kardinal Jean-Louis Tauran, leder for det pavelige råd for interreligiøs dialog, og Abdel Fattah Alaam, formann for dialogkomiteen ved al-Azhar.

- Fornærmelige

I erklæringen fordømmer de to kraftig at "de fornærmelige tegningene" er trykket igjen, og det stadig voksende antall angrep på islam og Muhammed.

– Ytringsfriheten må ikke bli et påskudd til å støte religioner, overbevisninger, religiøse symboler eller noe annet som holdes hellig, heter det.

I februar i år valgte minst 18 danske aviser å trykke den meste kontroversielle av de såkalte Muhammed-karikaturene som opprinnelig ble publisert av Jyllands-Posten i 2005.

Bakgrunnen var avsløringen av planer om å drepe tegneren Kurt Westergaard, mannen bak karikaturen av Muhammed med en bombe i turbanen.

Trykkingen av tegningen har utløst en ny bølge med demonstrasjoner mot Danmark i en rekke muslimske land.

Møtet i Kairo dreide seg om dialog mellom kristendom og islam.

SISTE NYTT

Siste nytt