Hopp til innhold

Dette var de mest leste sakene i 2017

Millioner av larver dukket opp over alt i fjellbygdene. Saken om larveinvasjonen er den mest leste saken fra NRK Trøndelag i 2017.

Larver

Larvene dukket opp over alt i fjellbygdene tidligere i sommer. Larveinvasjonen er NRK Trøndelags mest leste sak i 2017

Foto: Sigurd Steinum

Andre populære saker fra Trøndelag i år har blant annet handlet om særboerskap, Stig som ble «mangemillionær» over natten og den største gull-finnerlønnen på over 40 år.

Her er NRK Trøndelags mest leste saker 2017:

1. Millioner av larver invaderer fjellbygdene

Du husker kanskje bildene av nattsvermer-invasjonen fra Røros i fjor? En mild høst bidro til at Fjellbjørkemålerne fikk leve ut livssyklusen sin til det fulle- og dermed fikk man ekstreme tilfeller i enkelte områder i landet.

Vel, se for deg at hver «hunn» la rundt 200–300 egg hver i løpet av fjorhøsten. På Røros så man resultatet av dette i sommer.

2. Når mamma er helgepappa

Svært få stiller spørsmål til helgepappa-ordningen, men når Drea forteller folk at hun er helgemamma møter hun mye motstand.

3. – Jeg syntes det var rart at jeg ikke hadde hørt noe fra Hamar ...

Stig Rovik var en av mange som fikk sjokk da han onsdag sjekket mobilbanken sin. Over natta hadde han blitt «mangemillionær». Men det var for godt til å være sant.

Mill

Stig Rovik ble lettere rystet da han logget seg inn i mobilbanken og så at han hadde «disponibelt» 21,4 millioner kroner.

Foto: Privat

4. Ett par - to hjem

De har et forpliktende kjærlighetsforhold, flere er også gift, men de bor ikke sammen. Hvorfor velger ti prosent av norske par særboerskap?

5. 40 bolter brakk rett av da vogntoget kjørte på lemmen

Det kunne gått skikkelig galt da et vogntog onsdag kjørte av ferga på sambandet Brekstad-Valset. Vogntoget kom seg akkurat i land før den ytterste delen av fergelemmen sviktet fullstendig og falt i sjøen.

Trailersjåfør med kjempeflaks

Vogntoget kom seg akkurat i land før fergelemmen falt i sjøen. Foto: Erling Gildset

6. Blei lurt til å ete hasjkake av elev - måtte på sjukehuset

Marit Mjøen, lærar ved Meldal videregående skole, måtte til sjukehuset etter at ein elev lurte henne til å ete eit kakestykke med cannabis.

Lærar fekk servert hasjkake av elev

Mjøen måtte på sjukehuset etter at ho vart servert hasjkake av ein elev. Ho måtte ligge over natta for å sove av seg rusen. Her er ho med dottera Kirsti Kringstad.

Foto: Privat

7. Thomas (46) må springe på do 40 gonger om dagen

Det skulle vere eit enkelt inngrep i magen. Sju operasjonar og sju år seinare lever Thomas Hartweg (46) eit isolert liv han ofte ikkje vil leve lenger.

8. Fant nesten 400 gram gull - får den største finnerlønnen på over 40 år

Magnus Meistad fant i fjor 395 gram reint gull fra romertida. Finnerlønna han får er den største på flere tiår, men både Meistad og andre metallsøkere er forbauset over NTNU Vitenskapsmuseets utregningsmåte.

Gullfunn i Skaun

395 gram gammelt reint gull ble funnet i Skaun i fjor sommer. Det er trolig 1700 år gammelt.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

9. Arvid Birkeland kjemper for å bli reinvaska

Ti år er gått sidan firebarnsfaren Arvid Birkeland (58) fekk livet snudd opp ned. Han vart kopla til det brasiliansk politi kalla «bandar» som kvitvaska pengar i eigedom i Brasil.

Arvid Birkeland (58)

Arvid Birkeland (58) meiner han er uskuldig dømt og han har kjempa i ti år for å bli reinvaska.

Foto: Kari Sørbø / NRK

10. Å leve med det usagte

Da bestevennen skulle dø, klarte ikke Therese å la han prate om døden. Hva gjør man når noe er uoppgjort, og man aldri får fikset det igjen?